Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Notorna je činjenica da je velikosrpski režim Slobodana Miloševića odgovoran za zločine'

Zamoljen da komentira izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o kontinuitetu velikosrpske politike u Hrvatskoj, rekao je da nije čuo Penavinu izjavu
14. siječnja 2019. u 21:09 30 komentara 957 prikaza
Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas je ustvrdio kako je poznato da je velikosrpski režim odgovoran za zločine u Hrvatskoj i Vukovaru te da je povijesna istina iznimno važna i za poboljšanje odnosa sa Srbijom.

Sjednica HDZ-a Zagreb Reakcije Plenković: Nije Penava nadležan za vođenje politike HDZ-a

Zamoljen da komentira izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o kontinuitetu velikosrpske politike u Hrvatskoj, rekao je da nije čuo Penavinu izjavu te naglasio: 

"Notorna je činjenica da je velikosrpski režim Slobodana Miloševića odgovoran za zločine, pa isto tako i za zločine počinjene u Vukovaru te je spoznaja o tome što je povijesna istina iznimno važna i za proces poboljšanja odnosa s Republikom Srbijom".

"Ali, volio bih da u fokusu svih nas sada bude gospodarski rast, projekt Slavonija, gdje velika sredstva dolaze iz EU fondova i gdje gradimo 500 dječjih vrtića, pitanje ulaska u Schengen, zaštita granica od ilegalnih migracija. Puno je novih izazova i volio bih da svi zajedno budemo na to koncentrirani", rekao je Jandroković gostujući u ponedjeljak uvečer u Dnevniku HTV-a.

Penava je na konferenciji za novinare, uoči 21. obljetnice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, kazao kako postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj, a Vukovar je "epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije".

Ivan Đakić ŽAO MU JE Ivan Đakić: Nisam tatin sinčić, moja imovina posljedica je vizije i predanog rada

Jandroković: Nadam se da u nastavku zasjedanja biti manje uvreda i niskih udaraca

Jandroković se osvrnuo i na ovotjedni nastavak zasjedanja Hrvatskog sabora te izrazio nadu da će u Saboru biti manje uvreda i niskih udaraca među zastupnicima.

"Očekujem konstruktivan rad, da se zastupnici međusobno uvažavaju, da toleriraju i respektiraju i drugačija mišljenja. Nadam se da će na ovoj plenarnoj sjednici biti manje uvreda i niskih udaraca koje, nažalost, gledamo često u Hrvatskom saboru", kazao je.

Plenarno zasjedanje počinje u srijedu 16. siječnja i trajat će do 12. travnja. "Radit ćemo sedam tjedana i nakon toga će biti jedna stanka, pa onda ponovno pet tjedana. Imamo 140 točaka dnevnog reda, najveći broj su zakonski prijedlozi vlade, dosta izvješća i strategija koje moramo donijeti. Imamo i dosta prijedloga zakona koji su došli iz redova oporbe".

Pogledajte video o tome što sve stupa na snagu 2019.:

[video: 28564 / ]
ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • tuzo2:

    Dobro je Jandrokovic i rekao, činjenice se znaju, no manite se malo povijesti i okrenite sadašnjosti i budućnosti, puno projekata čeka i na njih se treba koncentrirati

  • kromosomXY:

    Zanimljiv mi je taj Penava.. saziva konferenciju za novinare o događanjima s vukovarske obljetnice 2 mjeseca nakon iste

  • samo.vagabundo:

    Notorna je činjenica da je naša država stvorena zahvaljujući HDZ-u i možete svašta prigovarati na njih, ali bi trebali imati barem minimum poštovanja.