Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Njihova suverenistička platforma nije najvažnija stvar na svijetu'

Ne zvuči uvjerljivo Bačićevo objašnjenje da se Darinko Kosor, Goran Dodig i Mario Habek nisu stigli uključiti jer se glasalo o tri zakona, ali za relaksiranje situacije i to dobro zvuči, rekao je Bauk
21. veljače 2019. u 13:27 3 komentara 341 prikaza
Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Mirela Holy treba biti na listi SDP-a ako tako predloži predsjednik stranke i to Glavni odbor prihvati, diplomatski je danas komentirao SDP-ov Arsen Bauk dodavši da ne treba biti na listi ako se to ne dogodi.

Mirela Holy zanimljiva akvizicija Mirela Holy bit će na listi SDP-a za euroizbore?

- Možda to netko na današnjem sastanku Predsjedništva otvori kao pitanje. Što se tiče Mirele Holy, mogu reći kao i za Ivu Josipovića, dakle, ona u svojim istupima kada je govorila o vrijednostima za koje se zalaže, nije rekla ništa što bi je diskvalificiralo da, ako se želi politički angažirati, to ponovno bude u SDP-u. Hoće li taj angažman uključivati aktivnost kao kandidatkinje na listi za Europski parlament, to je stvar daljih razgovora. Ona doista otkako je izašla iz SDP-a nije rekla ništa što bi je svrstalo na drugu stranu političkog spektra da bi sada trebalo napraviti neki sanitarni kordon i reklo "ne može" – kaže Bauk. Ipak, Holy je često kritizirala predsjednika stranke Davora Bernardića koji je pak, komentirajući njen povratak u SDP-u, ranije izjavio kako "razgovori idu dobro".

- Kada je riječ o njenim kritikama na račun Davora Bernardića i SDP-a, neki koji su na listi ne samo da su kritično govorili nego su i potpisali pismo da on treba otići pa su na listi. Prema tome, ne vidim zašto bi govor nekoga tko je u tom trenutku izvan stranke bio diskvalificirajući ako to već nije bio za one koji su u stranci – naglašava Bauk.

Komentirao je i HRAST-ovog Hrvoja Zekanovića i Zlatka Hasanbegovića iz Neovisnih za Hrvatsku koji su jučer, kako kažu, slučajno, čuvali kvorum vladajućima pri izglasavanju Zakona o privatizaciji Ine.

Nikola Grmoja Kritike Zekanoviću i Hasanbegoviću Grmoja: Ili si na Plenkovićev daljinski ili si malo zbunjen i smotan

- Činjenica je da su Hasanbegović i Zekanović održali kvorum vladajućima i očito je da njihova takozvana suverenistička platforma nije najvažnija stvar na svijetu. Puno je važnije pokazati da se suprotstavljaju SDP-u. Možda oni ne skaču na svaki mig Davora Bernardića, ali na ovaj su trebali. Političari moraju biti odgovorni prema poslu koji obavljaju i u svakom trenutku se ponašati kao da je to najvažniji trenutak inače pokazuju neodgovornost. Prema tome, ako su željeli da se zakon ne donese, jedini način da se to ne dogodi je bio da se ne uključe kod glasanja.

Ne zvuči uvjerljivo Bačićevo objašnjenje da se Darinko Kosor, Goran Dodig i Mario Habek nisu stigli uključiti jer se glasalo o tri zakona, ali za relaksiranje situacije i to dobro zvuči. Ako se taj zakon pokaže kao loš, bit će im puna usta da se taj zakon ne bi donio da je bilo do njih, a ako tako ne ispadne, onda će vjerojatno priča biti da su se zaboravili uključiti i da njihova potpora nikada nije bila upitna. Govorimo o ljudima koji su izabrani na neke javne dužnosti i koji bi trebali javnosti obrazložiti svoje postupke – zaključuje Arsen Bauk.

Pogledajte video: Miro Bulj pustio i pjevao 'Ustani bane'

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • volosko:

    Govori čovjek čija stranka puca po šavovima

  • Grebza:

    Svakim okupljanjem bilo polovicnim ili samo njih nekoliko samo se potvrđuje da je sabor samo beskorisna hrpa ljudi koji redovito mjesečno dobivaju 15000 kuna plaće a da nikome nije jasno za što to konretno.

  • iva.begovic:

    Mirela Holly zaslužuje biti na listi za EU parlament jer se vrlo dobro razumije u teme koje se tiču zaštite okoliša. Karizma koju ona nema, stavovi o dnevnopolitičkim temama i onima iz prošlosti, koje ona ne pokazuje, manje su važni ... prikaži još! od stručnosti koju posjeduje u tom jednom, za budućnost vrlo značajnom, području. Baš mi je drago da će biti na listi.