Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZAHTJEV VLADE

Njemački Spiegel: Berlin razmatra slanje tenkovskog streljiva Izraelu

A tank manoeuvres near the Israel-Gaza border
Foto: AMIR COHEN/REUTERS
1/3
17.01.2024.
u 03:30

Pošto njemačka vojna industrija ne može odmah isporučiti tu količinu, razmatra se opcija slanja iz zaliha njemačke vojske

Njemačka vlada razmatra slanje tenkovskog streljiva Izraelu kako bi ga podržala u borbi protiv Hamasa, piše njemački magazin Der Spiegel u utorak. Relevantni odjeli već su u principu dogovorili pozitivan odgovor na zahtjev izraelske vlade, stoji u izvješću njemačkog medija. 

Izrael je u studenom zatražio oko 10 tisuća komada preciznog streljiva od 120 milimetara.

Pošto njemačka vojna industrija ne može odmah isporučiti tu količinu, razmatra se opcija slanja iz zaliha njemačke vojske, piše Spiegel. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Više od 100 dana rata: Gaza u ruševinama, skoro 24 tisuće Palestinaca ubijeno, a 2 milijuna protjerano iz svojih domova

Komentara 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:46 17.01.2024.

Njemačka srlja u podršku genocidu nad Palestincima i prekomjernom granatiranju civilnih ciljeva. To nije dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije