Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZAKON

Njemačka uvela visoke kazne za roditelje koji neće cijepiti djecu prije vrtića

Cijepljenje
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
19.07.2019.
u 13:35

Na snagu bi trebao stupiti idućeg ožujka, a do sada je cijepljenje bilo dobrovoljno.

Novousvojeni zakon u Njemačkoj tiče se svih roditelja, a prema njemu će morati cijepiti svoju djecu protiv ospica prije nego li krenu u vrtić ili jaslice. Ako ih ne cijepe, moguća je kazna i do 2500 eura.

Kako piše Tportal, obavezno cijepljenje ne odnosi se samo na djecu, već je uvedeno i za sve zaposlenike spomenutih ustanova te u smještajima za izbjeglice. Na snagu bi trebao stupiti idućeg ožujka, a do sada je cijepljenje bilo dobrovoljno.

Iznimka u ovom slučaju su onih koji iz opravdanih medicinskih razloga ne podnose cjepiva te osobe rođene prije 1970. godine jer su one, prema stručnjacima, već imune na ospice.

Komentara 79

Avatar rubinet
rubinet
19:07 19.07.2019.

Posvema podupirem cijepljenje. Naravno,uz uvjet da cjepivo bude prvoklasno, a ne trećerazredno. Nismo našli male Hrvatiće na cesti . Sve mora biti 100% sigurno.

Avatar ćeno
ćeno
00:24 20.07.2019.

Svi mi koji tu komentiramo smo cijepljeni , ili ???

5S
505.scrtom
22:10 19.07.2019.

Opet oni kao i u drugom svjetskom ratu ako neće milom onda kaznom a zatim silom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije