Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće Apelacijskog suda BiH:

Nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Zdravka Mamića

Zdravko Mamić dolazi na Sud BiH, gdje će danas biti odlučeno da li će biti izručen u RH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
23.09.2019.
u 13:17

Odlukom Apelacijskog odjela utvrđeno je da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za izručenje bosanskohercegovačkoga državljanina Zdravka Mamića

Vijeće Apelacijskog suda BiH donijelo je rješenje kojim je potvrdilo da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Zdravka Mamića.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Vijeće Apelacijskog odjeljenja Odjela III za opći kriminal, u postupku po zamolnici pravosudnih organa Republike Hrvatske od 11.6.2019. godine, za izručenje potraživanog Zdravka Mamića u cilju vođenja krivičnog postupka pred Županijskim sudom u Osijeku po optužnici koja potraživanog tereti za počinjenje krivičnog djela zločinačko udruženje, opisano i kažnjivo po članu 328. stav 1. KZ R. Hrvatske, krivičnog djela zloupotreba povjerenja u gospodarskom poslovanju počinjenog u zločinačkom udruženju iz člana 246. stav 1. i 2. u vezi sa članom 329. stav 1. tačka 4. KZ R. Hrvatske, krivičnog djela zloupotreba povjerenja u gospodarskom poslovanju počinjeno u sastavu zločinačkog udruženja iz člana 246. stav 1. i 2. u vezi sa članom 329. stav 1. tačka 4. u vezi sa članom 52. KZ R. Hrvatske, a sve u vezi sa članom 51. KZ R. Hrvatske, odlučujući o ocjeni ispunjenosti zakonskih pretpostavki za izručenje potraživanog u smislu člana 45. stav 1. u vezi sa članom 40. Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, je donijelo rješenje kojim je potvrđeno rješenje Suda Bosne i Hercegovine od 29.8.2019. godine.

Rješenjem Suda Bosne i Hercegovine od 29.8.2019. godine utvrđeno je da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje potraživanog Zdravka Mamića. Prvostepeni sud je, analizirajući primjenu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći i Ugovora o izručenju potpisanog između Bosne i Hercegovine i R. Hrvatske, koji predviđa mogućnost izručenja i vlastitih državljana pod precizno utvrđenim uslovima, utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke  za izručenje vlastitog državljanina s obzirom na to da krivično djelo za koje se potraživani potražuje nije propisano kao krivično djelo krivičnopravnim zakonodavstvom BiH," stoji u njihovu priopćenju.

Video: Veljko Miljević – Mamićev odvjetnik na suđenju u Osijeku

Ključne riječi

Komentara 30

IG
Igi125
17:22 23.09.2019.

Nije Mamic kao bivsi gazda Agrokora pa da pobjegne u Englesku gdje pravosude funkcionira pa ga vrate nazad. On je kidnuo kao i ostali preko Save jer zna da ce tamo biti zasticen. Uostalom i sam Mamic je priznao da je za presudu saznao nekoliko dana prije pa je na vrijeme otisao preko granice.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
13:53 23.09.2019.

Hm, u laži su kratke noge

CH
che99
15:49 23.09.2019.

Banana drzave gdje kriminalci i lopovi pisu zakone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije