Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ultimatum iz mup-a

Ništa od Parade ponosa u Srbiji, ili otkazivanje ili zabrana

gay
Reuters/PIXSELL
30.09.2011.
u 14:18

Srpski Savjet za nacionalnu sigurnost odlučio je otkazati sve skupove koji su se ovog vikenda trebali održati u Beogradu

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić kazao je danas novinarima da će policija zabraniti Paradu ponosa 2. listopada ako organizatori sami ne otkažu skup i da će odluka o održavanju biti poznata danas, objavili su mediji u Srbiji. Službeno je to potvrđeno i odlukom Savjeta za nacionalnu sigurnost koji se danas sastao i odlučio otkazati sve skupove koji su se trebali održati ovaj vikend u Beogradu, uključujući i Paradu ponosa.

– Parada treba biti održana, ali, ako postoji strah da će biti većih problema i izgreda, u svim bi zemljama bila otkazana – rekao je Dačić novinarima na Pasuljanskim livadama nakon vježbe protuterorističkih postrojbi MUP-a Srbije.

Još ranije, podsjećaju srpski mediji, ministar policije Ivica Dačić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas apelirali su na organizatore da se otkažu svi skupovi koji su za vikend zakazani u Beogradu stoga, kako je objasnio Dačić, što je "sigurnosna situacija u Srbiji složenija nego prije nekoliko tjedana i zbog toga Paradu ponosa, kao ni jedan drugi skup, ne bi trebalo održati u nedjelju u Beogradu".

Sigurnosne procjene, kako doznaje B92, kažu da su se ekstremisti spremali na velike nerede u više dijelova Beograda kako bi razvukli snage MUP-a, planirali su paliti središta stranaka vladajuće koalicije, sjedišta stranih tvrtki, a informacije su pokazale i da su namjeravali ulaziti javne garaže i paliti gume na automobilima.

Zbog svih tih podataka Savjet za nacionalnu sigurnost otkazao je održavanje svih skupova ovaj vikend.

Ključne riječi

Komentara 234

ZV
zvan12
15:24 30.09.2011.

Gdje je sad ona veleposlanica Nizozemske? Zasto ne proglasi \"monitoring\" za Srbiju?

AC
acads89
16:56 30.09.2011.

e *** a taman sam mislio da uzmem koji suskavac :D

VE
Veljko
18:25 30.09.2011.

Tako je lojtra,najveće selo,kao Novi Zagreb recimo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije