Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagirao na napad

Nikolić: To su zlobni negativci koji daju netočne informacije

viječnici u kutjevu (1)
Foto: Liljana Marić
1/5
21.08.2013.
u 16:00

Stvarno stanje je dug od oko 4 milijuna kuna, od čega je 2 milijuna kuna dug prema dobavljačima, a ostalo se odnosi na kredit i pozajmice – istaknula je Josipa Miličević (HDSSB)

-Financijsko stanje u gradu Kutjevu je alarmantno i zabrinjavajuće. Situacija je potpuno drugačija od one koja je prezentirana u javnosti u predizborno vrijeme kada se govorilo o plusu od 2 milijuna kuna.

Stvarno stanje je dug od oko 4 milijuna kuna, od čega je 2 milijuna kuna dug prema dobavljačima, a ostalo se odnosi na kredit i pozajmice – istaknula je Josipa Miličević (HDSSB), predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva na današnjoj konferenciji za novinare.

Od 23,2 milijuna planiranog ostvarenja proračuna za 2013.godinu ostvareno je 2,6 milijuna kuna za prvih 6 mjeseci ove godine. –Iz toga proizlazi da je planirano ostvarenje proračuna od 23,2 milijuna kuna neozbiljno i znanstvena fantastika. Da bi se proračun spasio potrebno je hitno reagirati i lobirati kod institucija i pokušati iskoristiti predviđene EU fondove, oformiti tim ljudi koji bi se bavio isključivo time kako bismo barem u sljedećoj godini ostvarili barem dio projekata – poručila je predsjednica Miličević najavivši kako bi se trebalo osnovati savjetodavno tijelo stručnih osoba koje bi pomogle u spašavanju gradskih investicija.

Dodaje da bi trebalo smanjiti i sve neophodne troškove. Najavila je i rebalans proračuna za iduće sjednicu Gradskog vijeća kako bi on postao stvaran i uravnotežen.

Ante Pavković, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Kutjeva je upozorio da su rashodi u prvom polugodištu dvostruko veći od prihoda. Dodao je kako su spremni pomoći gradonačelniku, ali, kako on, za sada, odbija suradnju. Vijećnik Mato Ramić (HDSSB) detaljnije je pojasnio dugovanja grada prema dobavljačima, a vijećnik Ivica Ribičić (HDSSB) također je vodstvo grada pozvao na suradnju.

Ivica Nikolić, gradonačelnik Kutjeva navedene vijećnike nazvao je zlobnim negativcima koji javnosti prosljeđuju netočne informacije.

-Financijsko stanje je bilo alarmantno kada sam prije četiri godine preuzeo funkciju naslijedivši Antu Pavkovića, ali sada je ono stabilno.

Bezobrazno je od njih što prozivaju zbog slabog punjenja proračuna jer dobro znaju da se proračun puni u drugoj polovici godine – ističe Nikolić dodajući da je pozvao sve vijećnike da daju svoje prijedloge, ali da do danas ni jedan još nije stigao, a ne žele ni sjesti zajedno s njime za stol.

Naveo je da je najavio kako će osnovati agenciju ili ured za EU fondove, ali sda su upravo ti vijećnici bili protiv.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije