Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dr. Nogalo:

'Nikoga nisam zaposlio bez natječaja i bez potpisa Upravnog vijeća'

Boro Nogalo
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
13.12.2019.
u 19:59

Profesorica Ana Stavljenić-Rukavina, Jelena Pavičić Vukičević i ja smo osiguravali da sustav funkcionira, da djeca ne budu ugrožena i da funkcionira bolnica, kaže smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak

Smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu Boro Nogalo progovorio je o svom statusu i otkrio koji su njegovi sljedeći potezi u borbi protiv odluke o njegovoj smjeni.

– Nisam bez posla. Ja sam pedijatar i liječnik kao što sam to uvijek i bio, osoba koja se zajedno sa svojim timom zatekla u bolnici Srebrnjak '97. godine i s timom koji sam stvarao dugi niz godina. Ja sam osoba koja je s tim timom danas postigla da smo postali prva 'bolnica prijatelj djeteta', prva informatizirana bolnica, da smo potpisali najveći ugovor od gotovo pola milijarde kuna za izgradnju bolnice i instituta. Postali smo pedijatrijska klinika i u posljednja dva tjedna prva međunarodno akreditirana ustanova u javnom zdravstvu – rekao je Nogalo za Dnevnik Nove TV.

Kaže kako niti jednog pedijatra nije zaposlio bez natječaja i bez potpisa Upravnog vijeća.

– Zajedno smo bili u tome, je li to bila faza kada nije bilo pedijatara i kad su se pedijatri tražili svijećom, mi smo morali zajednički osigurati. Dakle profesorica Ana Stavljenić-Rukavina, Jelena Pavičić Vukičević i ja smo osiguravali da sustav funkcionira, da djeca ne budu ugrožena i da funkcionira bolnica. To je, na kraju krajeva, naša dužnost – kaže Nogalo.

Zapošljavanja je, ističe, odobravalo Upravno vijeće.

– Bio je natječaj i kasnije je potpisivalo Upravno vijeće. Dakle, profesorica Stavljenić-Rukavina. 1. siječnja je stupio na snagu novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti. Mi smo u šestom mjesecu dali statut koji je profesorica povukla i sada se ustanovilo da su sva ova Upravna vijeća, koja su imenovana po starom statutu, nakon šestog mjeseca donosila odluke koje nisu zakonite ne samo u našoj ustanovi, nego i u ostalim zagrebačkim ustanovama. Dakle, donosili su nezakonite odluke, zajedno s ovom odlukom o mojoj smjeni – rekao je.

VIDEO Dr. Boro Nogalo nakon smjene

Komentara 16

Avatar Dr Evil
Dr Evil
20:44 13.12.2019.

"Nikoga nisam zaposlio bez natječaja i bez potpisa Upravnog vijeća"...I onda se čudiš što te Bandić smijenio?!? Čovječe radiš po zakonu i propisima pa znaš da to Bandiću ne odgovara!

DO
doremifas
21:21 13.12.2019.

Na neki nacin i volim sto se Hrvatska 'osamostalila' jer je sad isplivala sve bijeda, malogradjanstvo i ostale crne sile na povrsinu.... koje smo u staroj drzavi pripisivali i svaljivali krivnju na Srbe i ostale, nadam se da ce too narod jednog dana shvatiti i na to proporcijalno reagirati.

SR
sramitese
21:10 13.12.2019.

pa sta se cudite..pogledajte tko vodi glavni grad..potepenci..koji su jos kamenom guzice brisali..isto je i sa drzavom..balkan i balkanci bili i mostali..samo sila..stvar rjesava..jer oni samo to poznaju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije