Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(pre)visoke cijene

Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak gotovo 700 kuna!

Mediteranska hrana
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
13.06.2022.
u 13:06

Nijemci nisu oduševljeni cijenama u Zadru. Dok je Tina iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna, Patrik je iznimno ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

Ljetna turistička sezona je počela, a iako su cijene u Hrvatskoj, u usporedbi s nekim drugim europskim gradovima, i dalje relativno prihvatljive za strance, uočava se porast cijena. Turisti su posebno zgroženi (pre)visokim cijenama u nekim ugostiteljskim objektima. 

Kakvo je stanje u zadarskim hotelima i restoranima, istražio je Zadarski.hr.

– Što se tiče cijena, ipak je sve poskupilo za 20-ak kuna, kava je poskupila, kao i kolači, ali i ostala hrana. Iako je ponuda hrane pretežito domaća, u ponudi imamo i jela koja predstavljaju svojevrsni spoj tradicionalne i moderne kuhinje, što goste privlači – rekao je ugostitelj Frane Prtenjača.

Relja Bencun, konobar iz jednog restorana, kazao je da Nijemci najviše posjećuju njihov restoran, a potom Amerikanci, Rusi...

– Budući da nam dolaze stranci visoke platežne moći, cijene su pristupačne jer je njihov standard i mnogo viši – zaključio je Relja.

Iako je još uvijek jeftinije nego u Amsterdamu, kaže jedan nizozemski par, uočili su ipak značajna poskupljenja u usporedbi s cijenama tijekom njihova prijašnjeg boravka u Zadru.

04.06.2022., Zadar - Zadar - Kupaci na zadarskoj plazi Kolovare. Photo: Sime Zelic/PIXSELL
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

– Generalno je mnogo jeftinije nego u Nizozemskoj, ali povećanje se itekako uočava. Jeli smo pizzu i naručili smo piće, stajalo nas je nešto više od 22 eura. Kasnije smo još bili na večeri, činilo nam se da smo platili jako puno. Tu smo odsjeli u apartmanu, cijena je čak pristupačna s obzirom na to da smo mislili da će biti mnogo više od onoga što smo na kraju platili – kaže Nizozemac Chris.

Nijemci nisu oduševljeni cijenama

Nijemci pak nisu oduševljeni cijenama. Dok je Tina iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna, Patrik je iznimno ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

– Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru. Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, platili smo ručak oko 700 kuna, supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije – naglasio je Nijemac Patrik za Zadarski.hr.

Foto: Getty Images

Britanku Keith cijene nisu iznenadile. 

– Jele smo u nekoliko restorana u centru grada. Cijene su slične onima u Londonu, možda je piće čak malo jeftinije. Ovdje ćemo biti četiri dana u apartmanu, cijena je 400 kuna po noći – istaknula je Keith.

Talijan Lorenzo kaže da u usporedbi s Londonom cijene u Zadru nisu visoke.

– London je skup, pa je u usporedbi sa Zadrom ovdje dosta jeftinije. U usporedbi s Rimom, cijene su slične – objašnjava Lorenzo.

VIDEO Kafić u Prelogu koji cijenu eura prikazuje u eurima

Komentara 209

UN
Unel29
13:15 13.06.2022.

A što su pojeli za 700 kuna ne piše. Koji smiješni napis.

DU
Deleted user
14:22 13.06.2022.

Dobro došao u društvo ogorčenih. Ja sam ogorčen što novi passat košta 300.000kn.

KO
koraknaprijed
13:12 13.06.2022.

O čemu ovaj priča? Prije 2 tjedna u Berlinu,turski restoran,plata mjesnog mesa za dvojicu i boca turskog vina,( 8 eura u supermarketu) 175 eura ! 175 x7.5 =1,310.00 kn.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije