Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji učenik

"Nije teško voziti teretnjak, treba samo imati prakse"

'vozac3_mav_sis_120613'
''
14.06.2013.
u 10:36

Luka Bezuh (17) iz Siska osvojio 1. mjesto na natjecanju u vožnji kamiona

Najbolji učenik - vozač kamiona u Hrvatskoj sedamnaestogodišnji je Luka Bezuh iz Siska. Prvo mjesto kao vozač motornog vozila osvojio je na državnom natjecanju u Šibeniku, u konkurenciji sa 16 kolega iz Strukovnih škola s područja cijele Hrvatske.

Na vožnje s ocem

– Pobijedio sam prvo na školskom natjecanju pa onda i na državnom, koje je bilo puno zahtjevnije. Na školskom natjecanju imali smo samo pismeno testiranje, a na državnom, pored pismenog, i vožnju. Nije bilo lako, ali uspio sam - kaže mladić koji je zaradio 87 od 100 bodova. Testiranje vožnje održavalo se na poligonu, a sastojalo se od tri dijela, takozvanog pikada gdje je morao stati na točno određenome mjestu, polukruga, te vožnje na vrijeme gdje je cilj bio biti najbrži. Iako prosječnom vozaču automobila može izgledati kako je manevriranje kamionom zahtjevno, Luka ne misli tako.

– Nije teško kao što se čini, ali treba imati prakse - kaže mladi vozač. Priznaje da ga drugi sudionici u prometu znaju naživcirati, osobito ako voze sporo, ali tvrdi kako su Siščani ipak dobri vozači. Da se želi ovime baviti, Luka je znao odavno. Kako mu je i otac vozač, izbor srednje škole bio je lak.

– Volim to, s tatom sam se kao dijete uvijek išao voziti. To je obiteljski - kaže Luka. Završio je treći razred Strukovne škole u Sisku, a kako bi mogao početi raditi preostaje mu još polaganje E kategorije, odnosno kamiona s prikolicom.

Posao ga čeka

– Kako bih to položio, moram imati dvije godine iskustva, odnosno 20 godina. Zbog toga se sada ne mogu ni zaposliti, ali posao me čeka u tatinom obrtu - zaključuje Luka koji priznaje kako ne zna s čime će se baviti dok ne počne raditi. Pohvale za njega ima ravnatelj Strukovne škole Ivica Beloglavec.

– Školujemo kvalitetnu djecu, a uvijek se nađe netko izuzetan. Ako je netko za nešto ima smisla, a još dobije i dobru obuku, rezultati se vide, kao i u ovome slučaju - poručio je Ivica Beloglavec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije