Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nađimo nestale

Nije se vratio iz komune u koju je otišao 'srediti život'

'mate1(1)'
Foto: ''
1/3
30.09.2013.
u 07:42

Matini dokumenti i stvari ostali su u terapijskoj zajednici u Štroligariji u Istri

Jednom mjesečno zapalio bi “travu” ili uzeo speed. Prije godinu ostao je bez posla, nije mu išlo ni na ljubavnom planu. Rezultiralo je to svađama s majkom. Zato je u proljeće ove godine kazao da se želi maknuti i riješiti poroka, srediti vlastiti život. U travnju je već bio smješten u terapijskoj zajednici Cenacolo u Štroligariji u Istri. Dobro se uklopio, ispunjavamo radne obveze, ni na što se nije žalio. A onda je 5. svibnja Mate Šarac, 35-godišnjak iz Kučića kod Omiša, nestao iz komune.

Ne treba čekati 24 sata

– Taj dan trebali su ići igrati na balun, ali on je bio umoran pa je s još jednim momkom ostao, da odnesu prati robu. Dok je ovaj drugi otišao u sobu, Mate više nigdje nije bilo. Sve njegove stvari i dokumenti ostali su u zajednici – priča Šarčeva mlađa sestra Slavica.

Matin nestanak prijavljen je 24 sata kasnije jer je obitelji u terapijskoj zajednici rečeno da drukčije ne može biti. U policiji su doznali da to nije točno i da su trebali odmah doći.

Tražio ga i GSS

– Tražila ga je policija, GSS, u Istru su otišli moji majka i suprug, lijepili plakate... Javljali su ljudi da je viđen u Rovinju, pa da stopira u selu blizu zajednice, da je u nekom kafiću... Ali, Mate nigdje nije bilo. Puno toga što se dogodilo nema nikakva smisla – kaže sestra. Mate Šarac nikada prije nije nekamo otišao a da obitelj ne zna gdje je. Majci se javljao i kada je znao da će doći kući kasnije no što je planirao. – Kako dani prolaze, više ne znamo što poduzeti, kako se ponašati, kako živjeti. Sjedimo uz telefon i čekamo da se javi. Kad bismo barem znali da je živ i zdrav – rekla je sestra nestalog Mate Šarca.

>>Traže ga od 1989. godine. Rudolf je imao 13 godina kada je nestao

>>Sve o Večernjakovoj akciji Nađimo nestale čitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije