Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humana gesta

Nije mi palo na pamet da uzmem tuđi novac. Želim mirno spavati

torba
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
13.11.2015.
u 21:00

Imam sina koji radi u inozemstvu i znam što znači izgubiti dokumente

Osim uobičajenih izvješća o izbjegličkoj krizi, ministar Ranko Ostojić na jučerašnjem je brifingu novinare upoznao i s pozitivnom ljudskom pričom. Naime, djelatnica autoprijevozničkog poduzeća Jelena Martić iz Brodskog Stupnika u srijedu je prilikom čišćenja autobusa kojim su prevoženi izbjeglice pronašla torbicu afganistanskog državljanina. U torbici se nalazio novi Samsungov mobitel, dvije zlatne narukvice, 155 eura, nešto turskih lira i ostalih valuta te isprave iz kojih je bilo jasno da se vlasnik zove Ali Rezi.

– Bila je to druga tura autobusa koji su se tog jutra vratili na kolodvor. Odmah smo krenuli s uobičajenim detaljnim čišćenjem. Odjednom sam u jednom od autobusa, između prozora i sjedala, ugledala crvenu torbicu. Otvorila sam je i površno vidjela što je unutra – kaže Jelena Martić. Iako iznenađena neočekivanim otkrićem, humana djelatnica požeškog APP-a ni trenutka nije dvojila što joj je činiti. Torbicu sa svim njezinim sadržajem odmah je odnijela u prometni ured, kako to djelatnici i inače rade kada pronađu izgubljene stvari u autobusu. Šef poslovnice torbicu je odnio u izbjeglički kamp, gdje je napravljena specifikacija i sastavljen zapisnik.

– Učinila sam samo ono što i ja i svi moji kolege napravimo svaki put kada nešto pronađemo. Imam sina koji radi u inozemstvu i znam što znači izgubiti dokumente i novac. Nije mi palo na pamet nešto uzeti. To nije moje, a ja želim mirno spavati – kazala je Jelena izrazivši pritom nadu kako će ono što je pronašla biti vraćeno pravom vlasniku.

A hoće li tako doista i biti, tek će se vidjeti. Naime, Afganistanac je na putu i neće mu biti lako ući u trag. Ministar Ostojić rekao je kako će poduzeti sve da mu se dostavi izgubljena torbica.

– Hvala APP-u i njihovoj djelatnici. Ova njihova lijepa gesta predstavlja pozitivan primjer kojim smo još jednom dokazali kako nam ljudskosti i humanosti ne nedostaje – rekao je Ostojić.

>> 'Zasad smo suzdržani, čekamo da Slovenci sami uklone žicu'

Komentara 4

Avatar delminium
delminium
12:41 14.11.2015.

žena je učinila jedino moguće,,, jednom prilikom gledao sam kako baka baca novčanik s najmanje 10000 eura u kontejner za papir ,,, rekao sam supruzi da joj objasni što radi jer neka moje večere s pravdom stečene

Avatar godfather
godfather
22:42 13.11.2015.

spavaju li banke mirno?

MI
mirr
22:04 13.11.2015.

a ludog naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije