Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nezavisni kandidat pomeo velike stranke

Ponovno izabrani gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković ostvario je jednu od najuvjerljivijih izbornih pobjeda.
25. ožujka 2014. u 15:15 3 komentara 2166 prikaza
Željko Lacković
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Čak i površni promatrač političkih zbivanja u Hrvatskoj zna da su SDP i HDZ najjače stranke u Hrvatskoj. No, rezultati izvanrednih nedjeljnih lokalnih izbora u tri grada i tri općine pokazali su da u nekim dijelovima Hrvatske postoje sasvim drukčiji odnosi političkih snaga. HDZ i SDP pokupili su tek mrvice s izbornog pladnja, dok su glavnu riječ vodili neki drugi igrači.

Tako je na izborima za gradonačelnika Đurđevca već u prvom krugu premoćno pobijedio nezavisni kandidat Željko Lacković, dok je njegova lista dobilo gotovo 50 posto glasova. HDZ i SDP su kažnjeni zato što nisu pomogli popularnom Lackoviću da izglasa proračun za 2014. To je jedna od najuvjerljivijih pobjeda koju je postigao neki nezavisni kandidat.

Na izborima u Glini opet je izgubila velika stranka

Na izborima u Glini opet je izgubila velika stranka. Pobijedio je stari gradonačelnik HSLS-ovac Milan Bakšić koji je dobio stotinjak glasova više od jedinog protukandidata Ive Žinića iz HDZ-a. I u Glini su raspisani izbori zato što se gradonačelnik Bakšić i HDZ nisu mogli dogovoriti o proračunu.

HDZ i SDP puno su bolje prošli u Kutjevu. Najviše glasova i plasman u drugi krug osvojili su Ivica Nikolić, kandidat koalicije SDP-HSU i Josip Budimir, kandidat HDZ-a. Stoga ćemo tek za dva tjedna znati tko će biti gradonačelnik vinarske meke.

Zato nema nikakvih dvojbi što se dogodilo u općini Zadvarje koja se nalazi u Dalmatinskoj zagori. Nezavisni kandidat Ivan Krželj pomeo je konkurenciju na izborima za načelnika i za općinsko vijeće. Jedina prava pobjeda velike stranke dogodila se u općini Čavle pokraj Rijeke. Za načelnika je ponovno izabran Željko Lambaša (SDP), a većinu u vijeću osvojila je koalicija stranaka SDP-HNS-HSS-ARS-HSU. Zanimljivo je da je Željko Lambaša već pet puta biran za načelnika općine. HDZ i SDP će se za dva tjedna boriti i za mjesto načelnika općine Tuhelj.

>>'Desnica će se
 baviti ustašama i partizanima, a mi poduzetništvom'

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • kafka:

    Izgleda da su građani su pokazali da im je dosta muljatora uvučenih u raznorazne stranke.

  • Deleted user:

    Ljudi shvatimo jednom da treba glasati za a ne protiv ! Programa naravno !

  • vashavisost.:

    Cekamo reakciju HDZea da proglasi pobjedu. :):) zes105 što se to dešava?? Daj nam malo pojasni ove rezultate.