Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U NEW YORKU

Napadač koji je kamionetom gazio bicikliste ostavio poruku. Tko je Sajfulo Habibulajevic Sajpov?

Foto: Screenshot
1/6
01.11.2017.
u 11:48

Osumnjičeni za napad je iz Uzbekistana i zove se i Sayfullo Habibullaevic Saipov

Objavljeni su podaci o napadaču koji je u jučerašnjem napadu u New Yorku ubio 8 ljudi i ranio njih najmanje 15. 

Osumnjičeni za napad je iz Uzbekistana i zove se i Sajfulo Habibulajevic Sajpov, prenosi britanski Guardian. Sajpov ima 29 godina i u SAD je došao 2010. godine, a ima vozačku izdanu u Tampi na Floridi.

Živo je na Floridi, ali selio se po cijelom Americi, zabilježeno je da je živio i u Ohiju, te New Jerseyju gdje je poslejdnjih 6 mjeseci radio kao vozač Ubera. 

Prije 4 godine, u ožujku 2013. godine oženio se za Uzbekistanku Nozimu Odilovu u mjestu Cuyahoga Falls, u Ohiju. Tada je imao 25 godina. 

Istraga pokazuje da je bio inspiriran propagandom Islamske države, no zasad još nisu pronašli nikakve izravne veze ili kontakte. Također, Islamska država nije zasad preuzela odgovornost za napad. 

U kamionu su policajci pronašli poruku koju je Sajpov ostavio, u njoj piše da je napad počinio u ime Islamske države. 

1/16

Podsjećamo, vozač kamioneta izveo je sinoć teroristički napad na Manhattanu, pri čemu je ubio najmanje osam i ozlijedio više od 15 ljudi.

Vozač kamiona je, nakon što je pregazio nekoliko ljudi, izašao iz vozila s dva predmeta u rukama koji su nalikovali na pištolje. Policija je na njega otvorila vatru i ranila ga u trbuh, nakon čega je i uhićen. Trenutačno je hospitaliziran i izvan životne opasnosti.

Komentara 72

JU
juma
12:17 01.11.2017.

Cim ga primijete s ovakvom bradom, treba ga preventivno internirati i deportirati, a oni mu jos iznajmljuju kamionet? Ovakvu bradu jedan niti jedan musliman ne nosi slucajno, niti zato sto je cool, nego zato sto je indoktriniran fundamentalizmom. Covjek vec svojom pojavom prakticno mase i vice ja sam terorist, a ovi se prave slijepi u ime razlicitosti i tolerancije?

Avatar Željko222
Željko222
12:11 01.11.2017.

Nije tajna da je islam sotonisticka religija....

JA
jajahs
12:02 01.11.2017.

inzenjer prometa koji je tijekom voznje imao sinkopu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije