Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi voditelji kurikularne reforme

Neven Budak: Politici nema mjesta u našem timu

14.03.2016.,Zagreb - Docent dr. Matko Gluncic. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
08.07.2016.
u 11:45

Imenovanje voditelja prof. dr. Neven Budak, voditelj Strategije razvoja obrazovanja, nazvao je “još jednim nepromišljenim potezom Ministarstva obrazovanja”

Imenovanje novih voditelja kurikularne reforme prof. dr. Dijane Vican i docenta dr. Matka Glunčića od jučer je postalo i službeno. U prvim komentarima i jedan i drugi očekuju da će u idućih nekoliko mjeseci završiti javnu raspravu, u kurikularne dokumente unijeti iznesene primjedbe, obaviti pripreme za eksperimentalno uvođenje kurikularne reforme u školskoj godini 2017./2018., pripremiti dokumentaciju za povlačenje novca iz fondova EU i početi s edukacijom nastavnika koji bi reformu trebali provoditi.

Iako je do novih izbora ostalo oko dva mjeseca, vjeruju da će i nakon formiranja nove vlasti nastaviti s tim poslom i naglašavaju da nisu kalkulirali, već su angažmanom željeli pomoći da nacionalni projekt reforme obrazovanja ne stane. – Budući da će Povjerenstvo biti apolitično i stručno, očekujem da neće trajati samo do formiranja nove Vlade. Jedino tako mogu razmišljati jer nisam političar nego stručnjak. Ne obazirem se na ideološke i političke primjedbe, reformu želim vratiti u stručne okvire – komentirao je jučer docent Glunčić. Za rektoricu Sveučilišta u Zadru Dijanu Vican kurikularna je reforma nacionalni, a ne politički projekt i zato je, kaže, pristala u njemu sudjelovati.

– Napravit će se analiza učinjenog bez ikakvih političkih kalkulacija. Radit ćemo isključivo po stručnim kriterijima i koristiti se argumentima struke bez obzira na to koja će vlast biti formirana. Mene politika ne zanima i nemam političkih aspiracija – istaknula je prof. Vican. I Glunčić i Vican spremni su na suradnju sa svima koji to budu željeli, a sve s ciljem da se reforma kvalitetno nastavi. Ostali članovi Povjerenstva, kako doznajemo, trebali bi biti imenovani do sredine sljedećeg tjedna. Bivši voditelj ekspertne radne skupine Boris Jokić imenovanja nam nije komentirao, ali u pismu koje je uputio suradnicima na kurikularnoj reformi jučer je napisao “danas je posebno težak dan za nas”.

Imenovanje voditelja prof. dr. Neven Budak, voditelj Strategije razvoja obrazovanja, nazvao je “još jednim nepromišljenim potezom Ministarstva obrazovanja” i “kršenjem procedure predviđene strategijom”. Ne očekuje da će se do izbora nešto napraviti. – Ako se i napravi, očekujem da će biti ispravljeno nakon izbora – kaže.

>> Boris Jokić i njegov tim mogu otići!

Komentara 7

MR
mrvica23
12:39 08.07.2016.

Kada se nekome tko cijeli život generira kadrove za burzu a ne za rad povjeri da osmisli školovanje cijelog naraštaja onda tu nešto ne štima. Budak nema kompetencija za taj posao već je postavljen samo po političkom ključu.

DU
Deleted user
12:16 08.07.2016.

ups ,ups izabran Hrvat i još nije bio član komunističke partije jugoslavije !! Šta se dešava ?

ST
Stormbringer
13:03 08.07.2016.

Budak, posljednji (službeni) sekretar komunističke partije na Filozofskom fakultetu. Lik koji je trebao biti lustriran i mijenjati žarulje na faksu postavlja se kao "vertikala" i dijeli lekcije profesoru prirodoslovnih znanosti. Jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije