Naslovnica Vijesti Hrvatska

Budak dao ostavku u Senatu zbog Borasa: Bilo je kršenja statuta

Poručio je kako ne želi i ne može sudjelovati u radu tijela čija velika većina smatra kako je sve što se događalo zadnjih godina na Sveučilištu u redu
01. ožujka 2018. u 19:47 26 komentara 2373 prikaza

Profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Neven Budak podnio je ostavku na mjesto u Senatu Sveučilišta u Zagrebu nezadovoljan nedavnim reizborom rektora Sveučilišta Damira Borasa. Svoju ostavku poslao je u ponedjeljak dekanici Filozofskog fakulteta Vesni Vlahović-Štetić i ona je, kaže Budak, neopoziva.

Izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu Boras i dalje rektor Boras pobijedio i najavio da će tražiti 1,4% BDP-a za znanost

– U dosadašnjem mandatu rektora Damira Borasa bilo je evidentnih kršenja statuta i zakona i upravljanje Sveučilištem bilo je netransparentno. Mi u Senatu nismo mogli dobiti ni odgovore na pitanja koja smo postavljali. Napuštena je dobra praksa upravljanja Sveučilištem, koja se ne može zasnivati na preglasavanju, nego na dogovoru, što nije bila praksa – kaže Neven Budak.

Poručio je kako ne želi i ne može sudjelovati u radu tijela čija velika većina smatra kako je sve što se događalo zadnjih godina na Sveučilištu u redu, a što je pokazao i reizbor Damira Borasa, i to premoćnom većinom (rezultat je bio 54 člana za, 15 protiv) te kako će svoju “borbu za Sveučilište kakvo zaslužujemo nastaviti negdje gdje ona ima smisla”. Na Budakovo mjesto u Senatu vjerojatno će doći profesorica Đurđica Čilić, njegova zamjenica na toj poziciji.

Boras RENATA RAŠOVIĆ Damir Boras, rektor koji nije znao otići, a nije trebao ni doći Zagreb: Novinarima nije bilo dopušteno pratiti predstavljanje programa kandidata za rektora Kandidati za rektora Boras i Bakić predstavili programe, sjednica zatvorena za javnost Damir Bakić Damir Bakić Da direktor neke javne tvrtke radi ono što Sveučilištu čini Boras, Vlada bi ga smijenila
ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar gypsyfrance
  gypsyfrance:

  Hajde Budak, demonstrativno napusti ovu tako mrsku ti Rh molim te daj budi dosljedan..Ali! Neće neće slatka mu ustaška kuna.

 • Avatar ilija.pravednik
  ilija.pravednik:

  Ako nije po mojem onda je prekrsen statut, zakon, ustav..mrššš

 • Hrvatska:

  Odlicna vijest.