Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izraelski premijer

Netanyahu kaže da neće podnijeti ostavku

Benjamin Netanyahu
Foto: Reuters/Pixsell
31.12.2018.
u 22:22

Ako izraelski glavnog državni odvjetnik odluči podići optužnicu protiv premijera, on će ju objaviti tijekom saslušanja a nakon toga optužnica može biti podnesena sudu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u ponedjeljak da neće podnijeti ostavku ako državni odvjetnik prihvati policijsku preporuku i podigne optužnicu protiv njega prije nego što posluša njegovu stranu priče.

Netanyahu je najavio prošli tjedan da će Izrael održati prijevremene opće izbore u travnju, na kojima će pokušati dobiti novi mandat koji bi mu mogao pomoći da prebrodi moguće optužbe u korupcijskim istragama.

Izraelski premijer upleten je u tri slučaja korupcije. On poriče da je počinio bilo kakva kaznena djela.

Ako izraelski glavnog državni odvjetnik odluči podići optužnicu protiv premijera, on će ju objaviti tijekom saslušanja a nakon toga optužnica može biti podnesena sudu.

Upitan na tiskovnoj konferenciji u Rio de Janeiru hoće li se povući iz izborne utrke ako se to dogodi, Netanyahu je odgovorio: "Ne namjeravam podnijeti ostavku."

"Po zakonu, premijer ne mora podnijeti ostavku tijekom postupka saslušanja... Saslušanje ne završava dok se ne čuje moja strana", rekao je on tijekom posjeta Brazilu u povodu inauguracije brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara koja će se održati u utorak. On je prvi izraelski premijer u posjetu Brazilu.

Ispitivanja javnog mišljenja pokazuju da će Netanyahuova desničarska stranka Likud bez problema pobijediti na izborima 9. travnja.

Po izraelskom zakonu, nacionalni su se izbori trebali održati do studenog 2019. Netanyahuova će vlada ostati tehnička, dok se ne formira nova, nakon travanjskih izbora.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Kljusar
Kljusar
06:25 01.01.2019.

afera avioni f16 barak nema veze sa ovim ili ima ?

US
U sridu
14:25 01.01.2019.

Ovaj barem radi u interesu drzave izrael,nase treba sve u zatvor jer su i unucad nasu opljackali.

AG
Agricola
14:40 01.01.2019.

Kakva korupcija, ovo je klasični Sorosev napad na političara koji mu ne odgovara. Soros je optuživao za korupciju Mećiara i Tuđmana još devedesetih, pa je okupio sitnozube tobože da brane stojedinicu, pa je srušio Janukoviča u Ukrajini opet tobožnja korupcija a sad Ukrajina tome laća ceh, pa je rušio Gruevskog u Makedoniji opet pod optužbom za korupciju a kad mu to nije bilo dovoljno izmislio mu je i dodao prisluškivanje i sad ima tamo svog pijuna Zaeva, pa pokušava rušiti Orbana kojeg također optužuje da je korumpiran i da mu je zakon o radu na štetu radnika (dok ga Mirko Galić na ovim stranicama optužuje za nacionalizam i komunizam), pa onda instrumentaliziranjem prosvjeda za Davida u Banja Luci želi rušiti Dodika itd. Ima još primjera, ali ovo je dovoljno. Netanyahu i njegova vlada Sorosa su proglasili neprijateljem Izraela. Kad je Orban plakatima poveo kampanju protiv Sorosa po Mađarskoj, i kad se izraelski veleposlanik pobunio da to miriše na antisemitizam (jer Soros je Židov) Netanyahu je rekao da je sve u redu, i prosvjedna nota je upućena. Kad je Plenković bio kod Bibija u Izraelu, i kad mu Bibi nije nabio na nos HOS-ovu ploču u Jasenovcu, Slavko Goldstein je na ovim stranicama rekao da je Bibi Netanyahu "isti kao i hrvatski desničari, kriptofašist" itd. Dakle, dovoljno je vidjeti tko ga napada. Bog te poživio Bibi i daj danas onom Pompeu održi lekciju da neprijatelji Hrvatske sutra cvile od muke i jada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije