Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno ljetno vrijeme

Novo nevrijeme stiže već u srijedu: No pravo zahlađenje tek slijedi

Split: Tmurni oblaci iznad trajekta M/T Lastovo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
31.07.2023.
u 11:07

U rano nedjeljno jutro neke je dijelove Hrvatks opet zahvatilo nevrijeme, a u veći dio zemlje stigao je hladniji nestabilni zrak pun vlage.

Ciklona sa središtem južno od Islanda premješta se prema Velikoj Britaniji i Skandinaviji, a greben azorske anticiklone proteže se iznad Sredozemnog mora. Njih razdvaja mlazna struja i kao atmosferska rijeka donosi nestabilan vlažan zrak s Atlantika nad zapadnu Europu. Dolaskom nad Alpsku prepreku grana se u sjevernu i južnu struju i razdvaja rolu zračne mase na jugu od hladnije nestabilne sjeverno od Alpa, piše N1.

Danas se očekuje sunčano u promjenjivu naoblaku, a u planinskim predjelima moguć je i pokoji pljusak. Na Jadranu i podno Velebita će puhati slaba ili umjerena bura koja će poslijepodne oslabjeti i skrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će od 25 do 29, uz obalu i na otocima od 29 do 33 °C.

VEZANI ČLANCI 

U utorak ujutro može se očekivati magla iako će dan biti uglavnom sunčan uz uz promjenljivu naoblaku. Navečer su u  sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti mogući pljuskovi i grmljavina povezani s nestabilnostima koje će se formirati nad Alpama.

I onda će u noći na srijedu oslabljena hladna fronta prijeći preko naših sjeverozapadnih krajeva unutrašnjosti i sjevernog Jadrana uz pljuskove, grmljavinu i udare vjetra. Na Jadranu će navečer zapuhati jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od 13 do 16 na Jadranu od 19 do 23. Najviša dnevna temperatura od 28 do 31, na Jadranu od 30 do 33°C.

Nakon srijede čeka nas opet malo sunca, a onda krajem tjedna slijedi nova promjena vremena, zahlađenje i obilne oborine praćene pljuskovima, grmljavinom i jakim mahovitim vjetrovima. Zahladit će čak 5 do 7 stupnjeva. Značajnija promjena vremena očekuje se opet krajem idućeg tjedna kada bi mogla donijeti nove nevere i jaku, te olujnu buru duž cijelog Jadrana. 

VIDEO OPG Novak iz Zagreba u potpunosti je uništilo posljednje nevrijeme

Komentara 5

Avatar _ZBREGOV
_ZBREGOV
13:30 31.07.2023.

treba ovo moći napisati, a tek pročitati 🤡 🤡 🤡

PE
Pericabad2
16:44 31.07.2023.

Globalno zatopljenje zakazuje. Salji vanzemaljce

DU
Deleted user
14:13 31.07.2023.

Loša promidžba za turizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije