Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABILJEŽEN I NA RADARU

Tornado u blizini hrvatske granice: Slovenci snimili manji vrtlog, jak vjetar savijao stabla

Neurje.si
28.07.2023.
u 14:59

Vrtlog je trajao desetak minuta, a okarakteriziran je kao najslabija vrsta tornada koji ne radi znatne štete

U blizini granice s Hrvatskom, između Pragerskog i Cirkovaca u smjeru Ptuja, Slovenci su zabilježili blaži tornado. Bila je riječ o manjem vrtlogu koji je trajao desetak minuta, a snimljen je na dan kada je Hrvatsku pogodilo strašno nevrijeme, 19. srpnja, piše portal Neurje.si. Radilo se o najslabijoj vrsti tornada koji ne radi znatne štete pa su ga okarakterizirali kao F0.

Slovenski lovci na oluje rekli da je puhao i jak vjetar ispred brzo izražene olujne linije koji je savijao stabla i do kuta od 45 stupnjeva.

Opisali su i da je na prednjem dijelu nastao slab tornado, a da su rotacije, koje su uspjeli uhvatiti na snimku, vidljive i na slovenskom radaru za oborine Arso. Tornado su nazvali konopac jer se kondenzacijski trag nije protezao od tla do olujnog oblaka. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Limeni dio zgrade visi s krošnje stabla na Vrbiku u Zagrebu

 

Ključne riječi

Komentara 2

V0
Vlaskoulicanec4.0
18:29 28.07.2023.

Sada je već katastrofa i vjetar koji savija stabla!!!

DU
Deleted user
17:40 28.07.2023.

Svake godine u Europi bude tornada....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije