Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI PREDSJEDNIK

Nervoza u Kremlju: 'Putin na sastanku izvrijeđao kineskog predsjednika, a Lavrova nazvao 'šu**om'

Libya Conference
Foto: Hannibal Hanschke/DPA
1/3
08.06.2022.
u 23:10

Nakon frustracije, Putin je izravno optužio Lavrova za neuspjeh pregovora s Kinom. U objavi stoji da je Putin nekoliko puta prekidao Lavrova kada se ovaj pokušavao braniti. Lavrova je nazivao "š***om" i "pe***om".

Na kanalau "General SVR" pokrenutom na platformi Telegram pojavilo se izvješće iz kojeg proizlazi da u Kremlju vlada velika nervoza.

Prema izvješću, ruski predsjednik Vladimir Putin i ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastali su se tijekom srijede na video konferenciji i razgovarali o odnosima s Kinom. Putina je navodno iz takta izbacila činjenica što Kina odbija Rusiji pružiti financijsku i vojno pomoć. Do te mjere se razljutio, piše švicarski Blick.ch, da je svog ministra izvrijeđao najprizemnijim epitetima.

"Tijekom sastanka Putin je izrekao nekoliko pogrdnih komentara i o kineskom predsjedniku Xi Jinpingu", stoji u objavi na Telegram kanalu kojim, vjeruje se, administrira insajder iz Kremlja od prvog dana ruske invazije u Ukrajini.

Nakon frustracije, Putin je izravno optužio Lavrova za neuspjeh pregovora s Kinom. U objavi stoji da je Putin nekoliko puta prekidao Lavrova kada se ovaj pokušavao braniti. Lavrova je piše, Blick.ch, nazivao "š***om" i "pe***om". 

Uglavnom, čini se da su ruski političari posljednjih dana zaoštrili tonove do krajnje mjere. Tako je nedavno bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev također poslao ljutitu poruku protiv navodnih neprijatelja Rusije. "Ja ih mrzim. Oni su gadovi i degenerici”, napisao je Medvedev u poruci u utorak na internetskoj usluzi Telegram. 

Medvedev je napisao da ti ljudi žele "smrt Rusij", ali pritom nije eksplicite napisao na koga misli. No, za vjerovati je da je mislio na Zapad koji je Rusiji nametnuo mukotrpne ekonomske sankcije i koji kontinuirano šalje oružje i logističku potporu napadnutoj Ukrajini.

Inače, kad je riječ o Kini i Rusiji treba znati da se radi o povijesnim istočnim saveznicima te gospodarskim i vojnim velesilama. Kina je u početku ruske invazije davala sramežljivu podršku Moskvi međutim kad su sa Zapada počele pristizati prve sankcije, Peking se odlučio distancirati od Rusije, ponajviše zbog straha od sankcija koje bi mogle uništiti kinesku proizvodnju tehnologije.

Komentara 59

Avatar Foton
Foton
04:28 09.06.2022.

Izvoz Kine u USA i EU: 1000 milijardi dolara godisnje. Izvoz Kine u Rusiju: 50 miljardi dolara godisnje, dakle 20x manji. Pa sad, tko ti je vazniji partner?

Avatar Grey Eagle
Grey Eagle
09:31 09.06.2022.

normalno da divlja kad ratuju preko 100 dana, gubici ljudstva i tehnike su im ogromni, a ukrajina i dalje nije okupirana dok sankcije stežu kao omča oko vrata

PU
Pura
07:54 09.06.2022.

Putin je mislio na Vučića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije