Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontra šefa HDZ-a

Nepodržavanje ratifikacije početak kraja Damira Jelića?

Damir Jelić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
05.04.2018.
u 21:32

U HDZ-u Karlovačke županije očito postoji paralelni sustav vodstva u kojemu je sada Damir Jelić oslabio

Karlovački župan Damir Jelić više ne uživa povjerenje ljudi koji su ga izabrali na mjesto predsjednika HDZ-a Karlovačke županije s obzirom na to nije podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije, dok je većina predsjedništva karlovačkog Županijskog odbora HDZ-a podržala ratifikaciju i tako su postali 17. ogranak HDZ-a koji je podržao stav šefa stranke.

– Ovo je početak njegova političkog kraja. Činjenica je da se članove stranke diljem županije zvalo iz središnjice HDZ-a s napomenom da podrška ratifikaciji Istanbulske mora proći. No istina je i da je sam župan Jelić zvao stranačke kolege i govorio da podrška ratifikaciji ne smije proći. Pobijedio je Plenković – doznajemo neslužbeno od člana stranke. U HDZ-u Karlovačke županije očito postoji paralelni sustav vodstva u kojemu je sada Damir Jelić oslabio. Jelić je ostao vjeran svom stavu da kao praktičan vjernik ne podrži ratifikaciju Konvencije i smatra da ima pravo na svoje mišljenje. Kaže, nije prvi put da je u manjini, ali i da uvijek jasno iskazuje svoj stav.

– Demokracija se temelji na podržavanju stajališta većine. Budući da sam u manjini, ponašat ću se u skladu s demokratskim načelima. Nastavljam raditi na dobrobit žitelja Karlovačke županije – rekao je Jelić. Uvjeren je i da ga nitko u Županijskom odboru neće smjenjivati s mjesta predsjednika jer “da su zalutali u demokraciju oni koji misle da je drugačije razmišljanje razlog za smjenu”. No zaboravlja da je upravo on inzistirao na izbacivanju iz stranke čak pet vijećnika HDZ-a u Tounju jer su o lokalnoj poslovnoj zoni imali drugačije mišljenje od nezavisnog načelnika kojeg je Jelić podržao. Razmišlja li Jelić o ostavci, jučer nismo doznali jer je imao isključen mobitel i nije bio na radnome mjestu.

Komentara 65

Avatar Lovre42
Lovre42
21:55 05.04.2018.

A da to nije Plenkovićev kraj?

GA
Gajger
21:56 05.04.2018.

Plenković je na najboljem putu da uništi SDP tako što će HDZ pretvoriti u SDP.

DU
Deleted user
22:42 05.04.2018.

Ono sto Plenkovic radi s clanovima HDZ-a vise je nego jadan i zalostan,zato pozdravljam stav i karakter gospodina Jelica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije