Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Mislim da sam vrlo temeljito objasnio sadržaj Konvencije, njenu bit i nastanak'

Dotaknuo se mnogih tema, a objasnio je i svoj stav oko ratifikacije Istanbulske konvencije
29. ožujka 2018. u 14:35 34 komentara 734 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković je u posjetu Gospiću gdje se održao sastanak županijskog i gradskog HDZ-a. Nakon zatvorenog sastanka, Plenković se obratio medijima. 

Krešo Beljak PREDSJEDNIK HSS-A Beljak o koaliciji s HDZ-om: 'Nikad ne reci nikad'

Dotaknuo se mnogih tema, a objasnio je i svoj stav oko ratifikacije Istanbulske konvencije: "Mislim da sam vrlo temeljito objasnio sadržaj Konvencije, njenu bit i nastanak i predstavio smisao interpretativne izjave, koji svima daje sigurnost i jamstvo kako Republika Hrvatska čita konvenciju i kako će je primjenjivati."

N1 izvještava da je Plenković komentirao i stav Hrvatske biskupske konferencije. Smatra da su im dali dovoljno prostora zbog toga što su usvojili i interpretativnu izjavu: "Odluka Vlade je čvrsta i utemeljena na programu i na čvrstom opredjeljenju da fenomen nasilja nad ženama i u obitelji postoji. Ja ne vidim nikakav problem da bi usvajanje te Konvencije i njena kasnija provedba na bilo koji način bilo u suprotnosti s Ustavom Republike Hrvatske."

Novinari su ga upitali misli li da će njemu politički štetiti moguće uskrsne propovijedi, na kojima se očekuje da će svećenici kritizirati usvajanje Konvencije. Plenković je to komentirao: "Mi smo dobili podršku hrvatskih birača 2016. godine i radimo stvari koje su dobre i korisne za Hrvatsku."

Vlada i službeno donijela odluku o kupnji borbenih zrakoplova F-16 VLADA POTVRDILA KUPNJU Plenković: F-16 će nas godišnje stajati 50 milijuna dolara, a trajat će najmanje 25 godina F-16 Barak Ivan Hrstić Kako je F-16 'srušio' Gripene Sandra Perković predsjednik Vlade Plenković primio Sandru Perković, evo o čemu su razgovarali
Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • lokun:

    Plenkoviću tko god je ušao u rat s crkvom i nametao sotonske ideologije kao što sada činiš ti izgubio je. Hrvati su provalili zlu namjeru kreatora Novog svjetskog poretka i nikada je neće prihvatiti a tebe ce pamtiti kao lika ... prikaži još! koji je to napravio protiv volje naroda koji ce to brzo promjeniti. Narod nisu i moćniji silnici pokorili pa nećeš ni ti!

  • oluuja:

    Konvencija je pogubna za Hrvate a to što ti siluješ znano je samo tebi. Ti si objasnio pa i ja tebi objašnjavam da nisi u pravu i ne siluj više narod koni ti je jasno poručio na skupu u Zagrebu.

  • stefj:

    Nije objašnjeno jedino bitno - koliko novca će to koštati (navodno oko milijardu Kn godišnje) i koje udruge će taj novac podijeliti među sobom... Znamo da izjava ne vrijedi ništa i da je GREVIO iznad ustava i zakona, no tko ... prikaži još! će na kraju provjeravati rad tih udruga i da li novi uopće dolaze do samih obespravljenih žena?... Sve obo samo garantiran novce za udruge i nadzor GREVIO-a nad Hrvatskom, ništa drugo...