Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijan Cesarik:

'Nema govora o ukidanju bolnice, krećemo s novim ulaganjima'

pakrac bolnica (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/5
16.04.2013.
u 17:17

Cesarik najavio da će ovog četvrtka na sjednici Vlade biti donesena odluka o sanaciji županijskih bolnica, među kojima će biti i pakračka.

- Nema govora o tome da će se pakračka bolnica ukinuti. Mislim da ćemo sada uspjeti učiniti i više. Nastojat ćemo racionalizirati djelatnost te između ostalog uvesti odjel ili odsjek neuorologije kako bolesnici oboljeli od akutnog moždanog udara ne bi morali putovati 50 ili 150 kilometara – kazao je mr.sci. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja nakon današnje posjete Općoj županijskoj bolnici Pakrac.

Najavio je da će ovog četvrtka na sjednici Vlade biti donesena odluka o sanaciji županijskih bolnica, među kojima će biti i pakračka.

– Tijekom sanacije izvršit će se kompletna racionalizacija, od kadrovske i tehnološke do potrošnje, uz druge oblike pomoći. Nije svrha da se tijekom sanacija otpuštaju zaposlenici i tako stvara socijalni nemir, ali viškovi će se rješavati različitim metodama, kao što outsourcing spin off i druge metoda kroz koje se može naći drugi način zaposlenosti, ali da se ne opterećuju proračun bolnice – objasnio je Cesarik te najavio nabavu novog CT uređaja, uređenje odjela hemodijalize te objedinjenog hitnog prijema vrijednog 10-ak milijuna kuna za koji predstoji postupak javne nabave.

Zdravko Ronko, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora kazao je da je sanacija pravo rješenje za pakračku bolnicu. –To je upravo sanacija kroz koju se rješava niz stvari, od financijskih do kadrovskih, pitanje odjela i same djelatnosti. Kad je u pitanju upravljanje bolnicama, problem je bio što se s državne razine financiraju, a sa županijske njima upravlja. U našoj županiji rukovodstvo nije bilo kadro upravljati niti samom županijom, a kamoli još i sa zdravstvenim ustanovama. S druge strane požešku bolnicu koja je dobro radila predali su 'bez ispaljenog metka' kao domobrani pa su se sada nešto raskokodakali da ministar dolazi kako bi mene reklamirao – kazao je Ronko.

Krunoslav Kelemen, ravnatelj pakračke bolnice istaknuo je problem nedostatka liječnika specijalista radi čega sada u bolnici radi 10-tak vanjskih suradnika. Taj će se problem pokušati riješiti dovođenjem liječnika iz Bosne i Hercegovine te Makedonije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije