Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed

"Neka Fani sagradi aquapark ispod Svilaje"

prosvjed protiv keruma (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/6
27.01.2011.
u 12:31

Splićani prosvjedovali protiv Fani, Keruma i gradnje na Marjanu

Dvjestotinjak Splićana danas su organizirano otišli u prostorije tvrtke Latebra, u vlasništvu gradonačelnikove partnerice Fani Horvat, kako bi se još jednom usprotivili projektu gradnje na Marjanu. Obišli su izložbu arhitektonskih rješenja postavljenu u Latebrinom uredu u zgradi Periske, čiji je vlasnik Željko Kerum.

- Ova je izložba izrugivanje s građanima Splita, ali i s kompletnom državom jer ovaj je projekt pod istragom DORH-a. Tražimo da se natječaj za gradnju na Marjanu poništi. Zatražili smo i tematsku sjednicu Gradskog vijeća. Odgovora još nema - rekla je Duška Boban iz Građanske inicijative Za Marjan.

Dok su se nervozni građani Splita tiskali oko stola s projektima i upisivali u knjigu dojmova, nitko iz tvrtke Latebra nije se pojavio. Ni vlasnica Fani Horvat ni direktor, njezin brat Saša, ni bilo tko drugi.

- Nismo ni očekivali da će ovdje biti itko s kim se može razgovarati. Ja neću pogledati radove jer nisam stručan. Upisat ću se u knjigu dojmova jer im želim poručiti da se maknu s Marjana - rekao nam je jedan od prosvjednika.

"Neka Fani sagradi aquapark ispod Svilaje", "Nije jedan Sanader, ima ih mnogo", "Dok je mladost ginula, mafija se bogatila" - poruke su zapisane u knjizi dojmova.

- Ova prezentacija je očekivano očajna iz same činjenice što su na jedan stol stavili nekoliko uvezanih projekata. Došao je toliki broj ljudi, par njih je uspjelo prolistati koju stranicu, ali nitko nije ništa mogao vidjeti. Bez obzira na to što mi mislili o projektu, nikakva gradnja ne dolazi u obzir. Marjan ne damo - kaže dr. Neven Duvnjak, profesor na Filozofskom fakultetu i Umjetničkoj akademiji.

- Fani je kupovala špekulirajući da će u budućnosti tu graditi. Ne bi bilo pošteno da joj porezni obveznici županije moraju kompenzirati trošak jer se preračunala - poručio je publicist Jurica Pavičić, koji drži da se nezakonit ugovor o kupnji zemljišta treba raskinuti..

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
17:35 27.01.2011.

Da je to kojim slučajem projekt onog debila Jurjevića-Baje ili vlaškog mandrila Ostojića onda bi pisali kako se radi o genijalnim idejama i veličanstvenim zamislima !

MO
mojzagi
18:14 27.01.2011.

Jadna nam HR dok oni koji imaju novac ?! rade sto hoce, da bi jos povecali profit. Bravo gradjani Splita nemojte si sve dozvoliti, sa vremenom necete smjeti ni do mora. Neka ti profit grabezljivci rade skole i tvornice da da se narod zaposli.

LE
leptirica11
16:55 27.01.2011.

jeli to fani ruše oni isti koji su njenog selju belju digli...ili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije