Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petir prozvala ministra

Nedolaskom na najveći sajam Jakovina šalje poruku da ga poljoprivreda ne zanima

marijana petir, gudovac
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
06.09.2014.
u 14:23

HSS-ova europarlamentarka Marijana Petir u društvu predsjednika HSS-a Branka Hrga i stranačkih kolega obišla je danas 22. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam te u izjavi za medije uputila kritiku ministru Jakovini...

HSS-ova europarlamentarka Marijana Petir u društvu predsjednika HSS-a Branka Hrga i stranačkih kolega obišla je danas 22. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam te u izjavi za medije uputila kritiku ministru Jakovini. – Nažalost moramo komentirati da je ovdje u Gudovcu na najvećem poljoprivrednom sajmu u Hrvatskoj,  i ovog puta, baš kao i na proljetnoj manifestaciji, izostao resorni ministar Jakovina,čime je on ponovo poručio da ga uopće nije briga za hrvatsku poljoprivredu i njezine proizvođače.To nas posebno žalosti jer s takvim izostankom elementarnog osjećaja za probleme poljoprivrednika samo ćemo tonuti još dublje i dublje, kazala je Petir dodajući da Jakovinu ne zanima ni komunikacija s europarlamentarcima. Kao jedinoj Hrvatici u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta uskratio joj je, kaže, službena stajališta Vlade RH.

Petir spočitava Jakovini da nije stvorio mehanizme potpore unutar Europske komisije da bi se pomoglo hrvatskim proizvođačima koji su oštećeni ruskim embargom. Procjenjuje se,kaže, da će naši proizvođači zbog toga pretrpjeti štetu od oko 25 milijuna dolara, što nije zanemariv iznos. Pozdravljajući mjere Europske komisije kojima će biti obeštećeni proizvođači jabuka i mliječnih proizvoda Petir ističe da je vidjevši da ministar ne poduzima ništa uputila zahtjev predsjedniku Odboru za poljoprivredu da je podrži pred Europskoj komisiji kako bi uspjeli izboriti obeštećenje i potpore iza proizvođače mandarina te dobila obećanje da će njezina inicijativa biti stavljena na razmatranje.

Ponosna je, kaže, što je uspjela privoljeti Europsku komisiju da revidira kriterije za dodjelu subvencija za mliječne i voćne obroke u školama u koje se Hrvatska nije uklopila,a što će to biti pomoć hrvatskim proizvođačima mlijeka, voća i povrća jer će škole tako postati jedno novo tržište za njih. Dopunjujući stranačku kolegicu predsjednik Hrg je kazao da nije ni čudo što je hrvatska poljoprivreda u ovakvom stanju kakvom jest obzirom da je poljoprivredna proizvodnja razbijena u tri ministarstva, ona gospodarstva, obrta i poljoprivrede, koja međusobno ne surađuju. Da  surađuju, kaže, ne bi se dogodilo da ministar gospodarstva predloži industrijsku strategiju bez prehrambene i drvoprerađivačke industrije koje s poljoprivredom moraju ići zajedno.   

>>'Zbog aljkavog rada Ministarstva nepovratno je izgubljeno 50 milijuna eura'

Komentara 9

ST
stefj
14:36 06.09.2014.

Ma svašta, sastao se CK SKH, pa nije to mogao propustiti, kakav sajam, kad partija zasjeda...

L0
luena 01
16:02 06.09.2014.

Njega interesira samo ministarska fotelja i placa... da je veci interes pokazivao za svoju poljoprivrednu apoteku nebi propao sa njom...

UZ
uzor10
20:38 06.09.2014.

Nije Petirka dovoljno atraktivna kao ministrova šefica protokola pa se se radije druži s njom nego da ide na sajam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije