Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.02.2014. u 12:00

Iako je na kraju čak i premijer primijetio da "ovo više nisu jaja ni vreće s grahom ili što već", nego ozbiljne optužbe, županica i dalje može mirno spavati.

Marina Lovrić Merzel, sisačko-moslavačka županica, ne silazi s naslovnica suočena s optužbama za malverzacije novcem županije. Iako je na kraju čak i premijer primijetio da “ovo više nisu jaja ni vreće s grahom ili što već“, nego ozbiljne optužbe, županica i dalje može mirno spavati. Lovrić Merzel može u svojoj fotelji ostati čak i ako je SDP isključi iz članstva jer su je direktno izabrali građani pa su mogućnosti za smjenu male.

Ako sama ne podnese ostavku, što joj očito nije namjera, županica može izgubiti mandat na referendumu ili neizglasavanjem proračuna za 2015. Vlada nema ingerencije nad županicom osim ako napokon ne reorganizira lokalnu samoupravu i ukine joj županiju.

Josipović odbio Vladin avion i letio Croatijom

Ivo Josipović, predsjednik RH, uštedio je državi 55.000 kuna time što je odbio putovati vladinim challengerom te se odlučio za redoviti let Croatije Airlinesa iz Zagreba u Dubrovnik na festu svetog Vlaha. Prethodno se, piše Slobodna, predsjednik i premijer Milanović nisu mogli dogovoriti o putu u Dubrovnik pa je predsjednik Vlade s ministrima ujutro odletio challengerom u Dubrovnik i rano popodne vratio se u Zagreb.

Vladin avion po iskrcaju Vladine delegacije trebao je uzletjeti s predsjednikom i suradnicima, ali je Josipović prizemljio zrakoplov i podigao svoj rejting.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Mrsićevi inspektori u 30 dana otkrili tri radnika na crno

Mirando Mrsić, ministar rada, bučno je najavio obračun s radom na crno i s tim ciljem otvara besplatnu telefonsku liniju na kojoj građani mogu prijaviti rad na crno. Iako je teško povjerovati da će građani u većem broju cinkati radnike na crno, donekle je shvatljivo zašto ministar traži njihovu pomoć. Slobodna piše da su inspektori rada u cijelom siječnju otkrili samo tri radnika koja su radila bez prijave. Ponudi li Mrsić građanima inspektorsku plaću, sigurno će dobiti više od tri prijave.

Hodajuća demokratska zajednica okuplja sve što hoda

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, na primjedbe iz EPP-a o Ruži Tomašić poručio je, piše Novi list, da “treba okupiti sve što hoda kako bi se pobijedilo“. A buduću koaliciju mogu nazvati “hodajuća demokratska zajednica“.

>>Hotel Korkyra mogao bi dobiti vrhunsku savjetnicu

Komentara 6

K1
krilnik_11
12:15 05.02.2014.

Drugu josipoviću rejting može povećati samo odluka da se povlači s mjesta predsjednika države i iskrena isprika hrvatima. Neka prodaje demagogiju svom mlađem sekretaru,drugu zoki a ne nama.

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
17:10 05.02.2014.

Kuma je izgleda nedodirljiva.A vjerojatno se puno njih i boji izbaciti je iz sedla jer tko zna tko joj sve duguje uslugu.

AM
ameris
12:37 05.02.2014.

Mr. "ZAMPemporion",ili ti čovjek dječačkog lica ! No Hrvati su uvidjeli tko se skriva iza te baby face.Koliko samo sotona ima maski ! Vidimo ovih dana sotonu sa maskom "žene kobile " ! Čekamo samo da se pojavi Bufo Bufo (žaba krastača) pa da konačno poljubimo svoje prinčeve !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije