Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAMMERTZ

"Ne sumnjam da će istraga o dnevnicima biti intenzivnija"

Serge Brammertz
Autor
Stojan de Prato
14.06.2010.
u 17:55

Rezultati istrage (glede tzv. topničkih dnevnika) vrlo su ograničeni, ali u Zagrebu su me uvjeravali da će se ona agresivnije nastaviti i proširiti na još neistražene puteve, rekao je glavni tužitelj ICTY-ja.

Glavni tužitelj Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz izvijestio je na ručku u sklopu sastanka Vijeća EU za vanjske odnose (FAC) u Luksemburgu ministre vanjskih poslova EU 27 o suradnji zemalja “zapadnoga Balkana” s ICTY-jem.

- Glede Hrvatske, ograničio sam se na tehničku procjenu; na drugima je da joj daju političku težinu. Rezultati istrage (glede tzv. topničkih dnevnika, op. a.) vrlo su ograničeni, ali u Zagrebu su me uvjeravali da će se ona agresivnije nastaviti i proširiti na još neistražene puteve. Nemam razloga sumnjati da tako neće biti, ali nadam se dodatnim rezultatima u bliskoj budućnosti – rekao je Brammertz.

Nakon što su Nizozemska i Belgija, posljednje koje su se tome bile opirale, prije desetak dana uvjet pune suradnje s ICTY-jem glede tzv. topničkih dnevnika prebacile s otvaranja na zatvaranje poglavlja Pravosuđe i temeljna prava, odluku o njegovu otvaranju prihvatio bi Odbor stalnih predstavnika (COREPER) Vijeća EU, a pregovori bi se otvorili 30. ovoga mjeseca. Tada bi se otvorila i preostala dva poglavlja, Tržišno natjecanje – za koje je slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar, dolazeći na FAC, zanijekao da će ga Slovenija blokirati - te Vanjska, sigurnosna i obrambena politika, za koje je Žbogar ponovno najavio skidanje blokade.

Komentara 14

GI
GIUSEPPE6464
22:26 14.06.2010.

ja znam gdje su ali im neću otkriti...

CI
cicibela
18:42 14.06.2010.

Tresu nam se gaće od straha !!! Sav hrvatski narod dao se u potragu za dnevnicima.... Ako ih ne nađemo, nemamo pristupa u svetu zemlju Dembeliju. Kuku nama ako ih ne nađemo...........

ŠI
Šilo
20:01 14.06.2010.

Ako jedna zemlja svoj ulazak u eu mora platiti teritorjem, a što je još gore, mora preuzeti odgovornost, zato što se usudila puškom braniti. Hrvatska je bila napadnuta od drumskih razbojnika i gerile, za takve ne postoji zakon, a najmanje u evropi i ameriki, zato nije jasno zašto baš oni inzistiraju na tim dnevnicima. Naš problem su naši političari, čak ni Franjo nije bio sposoban. Zato treba opet složno i glasno zapjevati onu staru, Ustani Bane Jelačiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije