Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUZ ODGOVORIO

Ne rušite zdravstveni sustav hrvatskim građanima zbog svojih privatnih interesa, gospodo iz HUBOL-a

Zagreb: Inicijativa mladih liječnika Hrvatske organizirala prosvjed ispred Ministarstva zdravstva
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/4
04.03.2023.
u 09:44

UPUZ je na Facebook stranici reagirao na objavu HUBOL-a. Tvrde da se iz njega jasno vidi tko se bori za privatne interese, a tko za dostupan i solidaran zdravstveni sustav

Udruga poslodavaca u zdravstvu odgovorila je Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika. "Tekst koji je HUBOL objavio prenosimo u cijelosti, kako bi se vidjelo tko se zapravo služi ucjenama, difamacijama i prozivkama, iza koga stoji politika i tko se bori za javne interese, za dostupan i solidaran zdravstveni sustav, a tko za svoje privatne interese. Kao i tko je financiran novcem iz obveznih članarina, a tko se financira sam, bez zakonske prisile. Mi više nismo zgroženi ni sa čim što radi HUBOL i instrumentalizirani pojedinci, pod pokroviteljstvom njihove velike i financijski moćne stožerne organizacije. Ni prozivkama, ni prijetnjama, ni uličnim, neuljudnim rječnikom kojem, prije "revolucionarnih" promjena u njihovoj krovnoj organizaciji, nikada nije bilo mjesta među liječnicima.

UPUZ-HR nikada neće odustati od borbe za solidaran, pretežito javni zdravstveni sustav, dostupan svim građanima ove zemlje. Kad je riječ o politici, onda neka naši časni liječnici, ali i građani koji plaćaju ovaj zdravstveni sustav, sami prosude koliko je slučajan "tajming" ovih prosvjeda, godinu dana prije parlamentarnih izbora te stoji li možda ipak netko iza njih, tko za svoje političke interese instrumentalizira časne hrvatske liječnike i časni liječnički poziv",stoji u UPUZ-ovoj objavi na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Sabina Glasovac: Vi biste da se kao turistička atrakcija uvede pipkanje kipa Franje Tuđmana po međunožju?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije