Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pierre Gauffin:
Povratak na članak

'Ne bacajte više novac na MiG-ove 21, možete si priuštiti gripene'

Poruka Saaba: Remont starih zrakoplova mnogi eksperti smatraju bacanjem novca.

Komentari 188

OB
-obrisani-
09:51 10.10.2012.

zar SAAB nije banrotirao?

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:21 10.10.2012.

Hm Vi kupite naš šrot, a mi čemo vaše brodogradilišne luzere. Sva sreča da nemamo novaca, pa neće biti deala koji bi mogao proči kao i svi dealovi pametnjakovića hrvatskog profila koji kupuju sve i svašta kad imaju novaca. Jošš nam zvoni Patrija i slične mulje. Ionako smo pod NATO kišobranom, pa zrakopolovstvo i nije potrebno, a i preskupo je za nas.

VL
Avatar fidelio
fidelio
09:25 10.10.2012.

Kad neka tvrtka igra na kartu javnog pritiska da bi ostvarila prodaju svog proizvoda, potpuno je jasno da su izgubili manevarski prostor, prelaze u blefiranje (otići ćemo s tržišta) i počinju se ponašati neprofesionalno.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:32 10.10.2012.

Za razliku od nekih dole forumasa, ja mislim da nam zrakoplovstvo treba, ne veliko ali nam treba. Mislim da su Gripeni idealni za nase uvjete i potrebe, a da budemo iskreni, ja bih od sveg srca volio imati Svedjanje i generalno Skandinavce u nasim brodogradilistima.

VL
PI
Pijun8
09:34 10.10.2012.

Vjerojatno bi škver po kunu, hoče li i gripene dat po kunu.

VL
PO
posmatrač
09:36 10.10.2012.

Nevjerovatno je kako si svatko daje za pravo da komentira stvari o kojima nema pojma i ne razumije o cemu se prica a kamoli sta se prica... Kao moja punica Jedini problem sveđana je sto oni nemaju kome prezentirati svoju ponudu Tko je od nasih namjestenih politicara sposoban pregovarati o kompleksnim aranzmanima ??? Linić?? Čačić ?? MILANOVIĆ ??? Njima je najveci podhvat kako sto bolje zakamuflirat danasnje otkaze probleme itd

VL
RI
Risnjak
09:38 10.10.2012.

....i ovce i novce ! Ovu ponudu treba oberucke prihvatit.... Grippen je po mjeri za HRZ i odlican lovac (nebi ga svicarci inace uzeli, bez brige) plus jos poslovni ugovori za HR tvrtke, stvarno dobar deal ! Za one kojii misle da nam netreba zrakoplovstvo porucujem, neka malo pogledaju prema istoku.....tko i sta je tamo zavladalo ! Jesmo pod kisobranom NATO-a, samo koliko ce trebat dok se ta masinerija pokrene.....jednostavno predugo !

VL
PO
posmatrač
09:40 10.10.2012.

Treba kupit te avione i zadrzati tradiciju koju imamo 60 god dok mnogi nisu znali sta je auto nasi piloti su cuvali nebo.. Ako izgubimo svoje avione morat cemo placati mađarima ili talijanima da nam cuvaju nebo pa makar ni jednom ne preletili a to ce nas kostat vise nego kupnja svedskih aviona

VL
DU
Deleted user
09:42 10.10.2012.

Gornja ponuda dobro zvuči, ali stalno treba imati na umu da je Mađarska u knock down-u što se tiče proračuna zbog eskadrile švedskih lovaca u leasing-u i da ih se žele riješiti na svaki pol. prihvatljiv način jer im je to neopisivo opterećenje. S druge strane, Poljska kao tzv. velika država (blizu 40 milijuna) je također skoro klecnula što se tiče proračuna nakon nabave eskadrile američkih lovaca. Naprosto ratno zrakoplovstvo više nije "igračka" za slabije i srednje razvijene države na Starom Kontinentu jer je izuzetno skupo, a u slučaju Mađarske je švedski proizvođač uspio "nagurati" svoje lovce iako su Mađari već imali eskadrilu MIG 29. Tako da su to veoma teške odluke jer ako ne nabavimo novu eskadrilu, morat ćemo plaćati nekoj od okolnih država patroliranje na nebu. Ako ih kupimo, bit ćemo u tegobnoj situaciji nalik Poljskoj ili Mađarskoj.

VL
AM
a_morte_i_rossi
09:43 10.10.2012.

ali direktore vi ne razumijete bratsko komunisticku vezu ruskih kgb i jugoslavenskih udba mafijasa...... morate razumiti da nije tu bitno koji je avion...avion moze biti samo virtualno znaci da ga nema a da smo ga mi platili iz proracuna... razmijetete tu veliku bratsko boljsevisticku ljubav?

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:43 10.10.2012.

Hm Koliko minusića. Izgleda da me je opralo cijelo prizemljeno zrakoplovstvo. A sada argumenti. Čitam.

VL
DT
dturina
09:45 10.10.2012.

Nije problem u tome što ponuda ne bi bila odlična; problem je u tome što mi naprosto nemamo novaca za ništa, država je bankrotirala zbog pogrešne ekonomske politike koja je desetljećima favorizirala velike komunističke mastodonte umjesto da se oslanja na manje obiteljske firme, poreznim opterećenjem se financiralo uhljebljivanje što podobnih što rođaka, socijalna politika se rješavala mirovinama bez uvjeta i sad to netko treba platiti.

VL
Avatar flegmatik
flegmatik
09:47 10.10.2012.

Proizvodi li Kina vojne zrakoplove? Mozda su jeftiniji od svedskih?

VL
KR
kreont
09:47 10.10.2012.

Ne trebaju nam avioni, trebaju nam tvornice i nova radna mjesta. A sva ova hvastanja kada uzmete avione mi ćemo ... objesite mački o rep.

VL
AS
asdasfasdg
09:49 10.10.2012.

Treba otvoriti domaću industriju bespilotnih letjelica, sve ostalo je glupost i gubljenje vremena. Zašto ameri i ostatak svijeta se riješavaju svojih aviona - odgovor je što sam gore napisao. Da su ti silni avioni dobri nebi prodavali van kuće.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:52 10.10.2012.

10.10.2012. u 09:49h davorccc je napisao/la: Treba otvoriti domaću industriju bespilotnih letjelica, sve ostalo je glupost i gubljenje vremena. Zašto ameri i ostatak svijeta se riješavaju svojih aviona - odgovor je što sam gore napisao. Da su ti silni avioni dobri nebi prodavali van kuće. ---------------------------------------------- Mislis da Stipe i Mara imaju potrebnu tehnologiju, kapital i logistiku?

VL
OB
-obrisani-
09:53 10.10.2012.

07.09.2011 STOKHOLM - Poznati švedski proizvođač automobila „Saab” objavio je danas bankrot i zatražio sudsku zaštitu od poverilaca, u poslednjem pokušaju da se spase posrnuli čuveni brend pogođen serijom obustava rada zbog nedostatka delova, opterećen ogromnim dugovanjima i kašnjenjem isplatee nadnica. Kompanija „Švedski automobili”, ranije poznata kao „Spajker auto”, saopštila je da je „Saab” skupa sa filijalom „Pauertrejn i tuls” zatražila sudsku zaštitu pred lokalnim sudom i predložila reorganizaciju firme, prenele su danas agencije. „Zaključili smo da će proces dobrovoljne reorganizacije obezbediti kompaniji dovoljno vremena za zaštitu, stabilizaciju i poslovanje,” saopštili su „Švedski automobili”.

VL
KR
kristov
09:53 10.10.2012.

Kupiti pod ŽURNO, samo da brodogradilišta ne budu za 1 kunu. Neka paraju hrvatsko nebo, laž je da se nema novaca, ima, evo samo da prestanu financirati pedere, i slične udruge, možemo kupiti nekoliko zrakoplova. Problem je uvođenja ovog naoružanja u održavanju, podršci, servisu, obuci i o tome je trebalo odlučiti i pripreme provesti davno prije. Rasprodati vozni park Vlade i svih koji nepotrebno troše milijune i evo zrakoplova. Remonti MIG-ova su kao stavljanje srca mladića starcu od 85 godina. Želimo biti ponosni i snažni bez obzira na cijenu!

VL
KR
kraljzvonimir
09:55 10.10.2012.

Ima Pierre pravo...I kristov isto...Kupite ih, i odbacite stare MIG-ove , neka paraju hrvatskim nebom...Učinite nas bar malo ponosnim nečim

VL
DR
drugTitoforever
09:51 10.10.2012.

Kao da mi sami odlucivamo! Pa mi smo u NATO-u i naravno da ce nam NATO varediti koje avione trebamo. A to nisu ovi svedski ....

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.