Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATO:

Ruska prijetnja saveznicima "neprihvatljiva"

NATO vidi veliku prijetnju u ruskom naoružavanju
Foto: Reuters
02.03.2018.
u 14:27

"Ne želimo novi Hladni rat ili novu utrku u naoružanju"

Prijetnja ruskog predsjednika Vladimira Putina članicama NATO-a je "neprihvatljiva" i ne pridonosi naporima za smirivanjem napetosti, objavio je u petak NATO, dan nakon što je ruski čelnik otkrio novo nuklearno naoružanje. "Ruske izjave da će ciljati saveznike su neprihvatljive i kontraproduktivne", priopćila je glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu.

"Ne želimo novi Hladni rat ili novu utrku u naoružanju", dodala je i istaknula da proturaketni štit koji u Europi podiže SAD nije usmjeren protiv Rusije. Putin je u četvrtak objavio da Rusija posjeduje novi krstareći projektil s nuklearnom bojnom glavom kojeg ne može oboriti nijedan štit protiv projektila.

“Svi naši interkontinentalni kompleksi projektila mogu neutralizirati američku obranu protiv projektila", rekao je ruski predsjednik i dodao da je novo oružje odgovor na raspoređivanje američke obrane od projektila na teritoriji drugih država. Na društvenim mrežama brojni su korisnici istaknuli da su na simulacijama koje su puštane tijekom Putinova govora u parlamentu projektili letjeli prema SAD-u. Britanski Guardian također piše da je najavom novog oružja Putin zaprijetio Americi. "Svaka primjena nuklearnog oružja protiv Rusije ili njenih saveznika male, srednje ili bilo kakve druge snage bit će smatrana nuklearnim napadom na našu zemlju. Odgovor će biti trenutačan”, upozorio je Putin.

Komentara 54

NO
nogogaz
15:06 02.03.2018.

Kada trump najavljuje modernizaciju nuklearnig oruzja SAD je to faktor mira...kad to isto napravi neko drugi je to prijetnja...

RE
realisticki
14:48 02.03.2018.

To nije prijetnja, to je samo upozorenje; "Prestani te se igrati rata na našim granicama". Žalosno je da Amerika i NATO još nisu shvatili da Mikhail Gorbachev i Borisz Jelcin već od davno nisu na vlast. Ovo upozorenje je za za dobrobit cijeloga svijeta.

Avatar Maršal_Vučko
Maršal_Vučko
14:37 02.03.2018.

Nisam niti za nova naoružavanja niti nove utrke i ratove ali zar ne smrdi malo to što USA svugde oko Rusije radi štit da zaštiti svoje dupe a potom bi ucenila Rusiju da će ih sravniti sa zemljom ukoliko ne učine što Amerika želi,jer znaju da su se obezbedili. Pod tim štitom Rusija bi imala beznačajno nuklearno naoružanje koje može da baca samo na prostoru kojeg sama kontroliše. Kauboji igraju pokvarenu i dvoličnu igru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije