Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOTALNA ZBRKA

Natjerala muža da oženi njenu prijateljicu pa se predomislila

Foto: Jochen Eckel/DPA/PIXSELL
18.02.2018.
u 21:40

Iranka je dobila terminalnu dijagnozu pa je htjela osigurati obitelj, no dijagnoza je bila pogrešna. Sad želi da se muž rastane od nove, trudne žene

Slučaj žene koja je prisilila supruga da se oženi njezinom prijateljicom jer je mislila da umire od raka, prije nego što je doznala da je dijagnoza pogrešna, okrenuo je naglavačke iranski obiteljski zakon.

Nakon što je dobila terminalnu dijagnozu, Mahtob, 35-godišnja majka dvoje djece, rekla je suprugu da se oženi njezinom najboljom prijateljicom prije nego što umre. Nova supruga brzo je zatrudnjela.

Tada se ispostavilo da je Mahtobina dijagnoza pogrešna pa želi da obiteljski sud prisili supruga da se razvede od nove žene. Iako nije htio drugu ženu, suprug kaže da sada ne može trudnicu izbaciti na ulicu. Pristaje živjeti s obje supruge i brinuti se za njih.

To je po islamskom iranskom obiteljskom zakonu moguće, ali Mahtob na to ne pristaje. Sudac na slučaju uzeo si je dodatno vrijeme za razmišljanje i donošenje poštene odluke.

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

AR
Armagedon
08:58 19.02.2018.

pazite što želite mogli bi to i dobiti...... pa je tako i ona..... što se buni...... sad nekaž žive svi skupa..... tako će sudac i presuditi

DR
Drmiha
13:07 19.02.2018.

pa imajuli u tome Iranu muskarci ikakva prava

Avatar Ironman0105
Ironman0105
05:06 19.02.2018.

U Iranu???Udaje se s dvoje djece i 35 godina???Pricam ti pricu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije