Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRIGA ZA NAŠE?

Hrvatska resurs tuđih ekonomija? 'Ponašanje društva je progresivno samouništavajuće'

09.04.2023.
u 19:17

Pioniri stasanja hrvatske države bili su toga potpuno svjesni, pa se zato u Saboru Republike Hrvatske već 5. lipnja 1992. godine usvaja Deklaracija o zaštiti okoliša u Republici Hrvatskoj, koju čini samo osam, ali rječitih članaka. Uvjeren sam da hrvatska javnost uopće ne pamti donošenje tog dokumenta, a gotovo sam siguran da ni aktualna hrvatska politika o toj deklaraciji nema pojma. Zato smo danas prisiljeni utvrđivati gradivo koje smo nekada znali i bili svjesni opasnosti.

Komentara 13

Avatar antikomunist2
antikomunist2
19:58 09.04.2023.

I mediji su nam resurs tuđe ekonomije i tuđih interesa.

NE
NervozniPoštar
20:10 09.04.2023.

Pjesnik Rošin je u jednom periodu imao priliku nešto konkretno i napravit, ali je uvijek pisao pjesmice i traktate pozivajući na etičnost. Nikad, pa ni danas građevinska inspekcija nije bila učinkovito organizirana. Postupanje po zakonu je bilo sistemski opstruirano, selektivna primjena zakona od slučaja do slučaja, zatvaranje očiju, šuplje do bola. Žao mi je samo onih koji su poštivali i poštivaju zahtjevne propise u gradnji, koji su se načekali i napatili u kompliciranim procedurama i naplaćali raznih pristojbi i naknada.

Avatar barba_barba
barba_barba
20:58 09.04.2023.

Alisone, nije finalno, ne postoji niti jedan pismeni izvor, ali postoje navodno svjedoci tog govora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije