Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sklonište sisak

Napušteni psi čekaju udomitelje, a volonteri im krate dane

Sklonište Sisak
Foto: Privatni album
1/11
31.07.2016.
u 01:30

Za informacije o udomljavanju nazovite volontere velikogoričke Udruge 60+ na 091/92-37-969 ili skonište na 044/527-718

U Skloništu za životinje u Sisku subotom se čuje veseli lavež pasa. Subota je dan koji čekaju cijeli tjedan, jer tada se otvaraju vrata boksova i oni izlaze van.

Osjete travu pod nogama, uživaju u igri i trčanju, ali i onom najvažnijem. Uživaju u dodirima nježnih ruku i zagrljajima volontera. Iako sve prekratko traje, jer napuštenih pasa sve je više. U vremenu koje im je na raspolaganju volonteri ne stignu pružiti svakom psu dovoljno nade i snage da ne odustanu. Da se i dalje nadaju kako će se vrata boksa jednom zauvijek zatvoriti za njima i kako će sa svojim ljudima otići u novi dom. I zato su rastanci najteži, jer njuškice tužnim pogledima gledaju kako ih ostavljaju i odlaze.

- I danas su nas čekali i dočekali. Došli smo uroniti u more njihovih emocija, želja, iščekivanja, ljubavi i nadanja. Svaka subota pripada njima. Pripada njihovim pričama koje nitko ne čuje, njihovim životima koje zapravo ne žive, njihovim srcima što kucaju najtužnije i najglasnije. Možda ih netko čuje - kaže jedna od volonterki koja ih posjećuje subotama.

Ako psima možete pružiti makar privremeni dom, ili ih želite udomiti, nazovite velikogoričku Udrugu 60+, 091/92-37-969, ili Sklonište, 044/527-718.

Foto: Robert Demo

Asterix, br. 152/16 - terijer, ima oko godinu dana, umiljat, mazan. Slaže se s psima, lijepo hoda na lajni, cijepljen je i čipiran.

Foto: Robert Demo

Labi, br. 169/16 - ima oko godinu i pol, umiljat ali i tužan. Ima problema s vidom, ali nije utvrđeno o čemu je riječ. Cijepljen je i čipiran.

Foto: Robert Demo

Kali, br. 154/16, predivna kujica u tipu colija. Jako se voli mazit, cijepljena i čipirana.

Foto: Robert Demo

Tinki, br. 165/16, zovu ga i velika maza. Ima oko godinu i pol, a težak je samo četiri kilograma. Cijepljen je i čipiran.

Foto: Robert Demo

Tigy, br. 171/16, ima samo 11 mjeseci, lijepo hoda na lajni, slaže se s drugim psima. Cijepljen i čipiran.

Foto: Robert Demo

Tina je već jako dugo u skloništu. Umiljata i željna ljudskog dodira, a udomljava se prema pravilniku o opasnim pasminama.

Foto: Robert Demo

Pino ima oko godinu i pol dana, voli ljude i druge pse. Dugo je u skloništu i pomalo mu već gori pod šapicama.

Foto: Robert Demo

Bumba, dečko nižeg rasta, ima tek godinu dana. Voli se maziti i igrati.

Foto: Robert Demo

Čupko je u sklonište došao jako prestrašen, ali se polako opušta. Njemu je najpotrebniji makar privremeni dom u kojem će naučiti da je ljudska ruka nježna.

Foto: Robert Demo

Toto, br. 136/16, ima samo godinu dana, još uvijek zaigran i mazan. Lijepo hoda na lajni, cijepljen je i čipiran.

Komentara 1

Avatar maraaa
maraaa
23:40 31.07.2016.

a pse su napustili oni koji su ih par mjeseci prije šetali kako bi pokazali da su i oni ljubitelji životinja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije