Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE

Napali pravosudne policajce koji su maloljetnika doveli na sahranu, a on napad iskoristio za bijeg

Oznaka na odorama pravosudne policije
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.04.2023.
u 18:14

Pravosudni policajci opet upozoravaju na uvjete u kojima rade te kažu da je Odgojni zavod upozoravao u više navrata da bi se ovako nešto moglo dogoditi

Sprovod, napad na pravosudne policajce i bijeg maloljetnika, štićenika Odgojnog zavoda Turopolje sastojci su najnovije priče iz pravosudno - zatvorskog sustava, koja spada u rubriku - vjerovali ili ne. Sve je počelo 18. travnja kada su pravosudni policajci  na sahranu, navodno njegove majke, doveli štićenika Odgojnog zavoda Turopolje. U pratnji pravosudnih policajca i maloljetnika bila je i odgajateljica, a maloljetnik sukladno postojećim propisima nije bio vezan, policajci su bili u civilu i samim tim nisu imali palice, oružje, nadražujući sprej... Odnosno sve ono što inače imaju dok obavljaju službu, no u ovom slučaju postupali su drugačije jer im tako nalaže zakon.

Kada se civilno vozilo s maloljetnikom i policajcima dovezlo do groblja, maloljetnik je odmah po izlasku iz vozila, počeo - bježati. Pravosudni policajci su ga uspjeli uhvatiti, no tada su ih okružili njima nepoznati ljudi koji su, ispostavilo se kasnije, na groblju bili i kada su se pravosudni policajci dovezli. Napadači su bili prvo verbalno agresivni, a zatim je verbalno nasilje prešlo u fizičko. Pravosudne policajce su počeli udarati te su ih oborili na pod, a cijeli taj metež, koji je vjerojatno bio planiran, iskoristio je maloljetnik, koji je - pobjegao. Čim je on pobjegao, napadači su prestali udarati pravosudne policajce te su i oni pobjegli.

Pravosudni policajci su napad prijavili PU primorsko-goranskoj iz koje kažu standardno. Oni su prijavu zaprimili, kriminalističko istraživanje je u tijeku, za odbjeglom osobom se traga, a za detaljnije informacije upućuju na Ministarstvo pravosuđa. A u Ministarstvu pravosuđa pak kažu da prikupljaju informacije te će o svemu izvijestiti kada ih - prikupe.

U međuvremenu, pravosudni policajci opet upozoravaju na uvjete u kojima rade te kažu da je Odgojni zavod upozoravao u više navrata da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Inače dan ranije je iz Remetinca pokušao pobjeći Filip Obradović i to skokom kroz prozor, u čemu su ga spriječili pravosudni policajci koji su i pokušaj bijega i skok kroz prozor vidjeli na sigurnosnim kamerama. On je ekspresno vraćen u Remetinec te čeka izručenje Srbiji čiji je državljanin.

VIDEO Ženu izbo i bacio u septičku jamu, tri mjeseca lagao da ga je ostavila... Osuđen na 20 godina

Komentara 4

LA
laptopxp1
19:10 19.04.2023.

Nije nmi jasno zbog čega se donose takvi zakoni. Ako prate osuđenog kriminalca, nema veze kud i zbog čega, trebali bi biti s punom opremom za intervenciju u slučaju bijega, napada itd.

Avatar Make my day
Make my day
23:36 21.04.2023.

Bez opreme i u civilki? A jesu imali sunčane naočale? Poslije bolnice će im dobro doći.

KU
Kujttim
19:09 19.04.2023.

Očito je trebalo poslati ne dvojicu nego četvoricu pravosudnih policajaca. Krive procjene se događaju i najboljima. Valjda je upravitelj naučio lekciju i drugi puta će poslati brže, snažnije i spretnije policajce. Ne dvojicu nego četvoricu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije