Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S ocem

Napadač nije išao samo u streljanu: Oružarka iz Srbije otkrila što napadač još trenirao

Beograd: Policija blokirala prometnice kod škole gdje je dječak ubio učenike i profesoricu
Foto: Milos Tesic/ATA Imagesj/PIXSELL
1/7
04.05.2023.
u 13:09

U medije izlazi sve više detalja o nezapamćenom masakru u beogradskoj osnovnoj školi. Osim što je išao u streljanu, maloljetni napadač navodno je trenirao i airsoft.

Oružarka iz Srbije Ana Simonović, koja inače ima certifikate o rukovanju gotovo svim vrstama vatrenog oružja, komentirala je strašan zločin koji se jučer dogodio u beogradskoj osnovnoj školi. Kazala je da je napadač očito imao više iskustva koje nije mogao steći samo od odlaska u streljanu tri puta. Za Tanjug je ispričala kako je dječak bio uvježban jer je aktivno trenirao airsoft, igru vojne taktike, vrlo sličnu paintballu. Na treninge ga je dovodio otac koji je s njim trenirao. Simonović tvrdi da je to antistres igra i da nema dobne granice, treniraju sve generacije. 

Komentirala je i srpski Zakon o posjedovanju oružja, smatra da ne postoji manjkavost. Štoviše, tvrdi da je on prestrog. 

Jelena Lakićevic načelnica Odeljenja za oružje u MUP-u pojasnila je da osobe koje žele biti vlasnici oružja u Srbiji moraju ispuniti devet uvjeta, od kojih je najbitniji zdravstvena sposobnost, u sklopu koje su pregledi oftalmologa, psihijatra i doktor opće prakse. Tvrdi da je srpski zakon jedan od najrigoroznijih u svijetu, piše Nova.rs.

Srbija, ali i cijela regija i danas su u šoku nakon nezapamćenog masakra u beogradskoj osnovnoj školi. Maloljetnik je ubio osmero kolega i jednu odraslu osobu, a ranio još sedmero ljudi. U Beogradu trenutno traje prosvjed Foruma srednjih stručnih škola.

"Tražimo zaštitu od roditelja, učenika, direktora i samog ministarstva. Ne želimo da stalno mijenjate zakone, tražimo da stari nastavnik ima autoritet ugled i čast", neke su od poruka na prosvjedu. 

Cijelu situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije