Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezapamćeni masakr u Srbiji

Večernji list na mjestu pucnjave u Beogradu: Neki učenici skakali kroz prozor da se spase

Pucnjava u školi u Beogradu
Foto: Branimir Bradarić
1/45
03.05.2023.
u 16:54

Pištolj je uzeo od oca koji je, kako je danas prenio ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić, uhićen. Vlada Srbije danas je donijela i odluku da se proglasi trodnevna žalost koja počinje od petka i trajat će do nedjelje.

Jutros u 8 sati u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u beogradskom naselju Vračar, nedaleko od samoga centra grada, dogodio se nezapamćeni masakr kada je 14-godišnji dječak pištoljem ubio osmero učenika, svojih prijatelja, i zaštitara. Sve je počelo, kako su medijima prenijeli neki od roditelja i djece, kada je 14-godišnjak dobio jedinicu iz povijesti. 

Očigledno da je bio pripremljen jer je u školu ponio navodno dva pištolja, koja je uzeo od oca, i više spremnika s mecima. Navodno da je u školi pronađen i ruksak s molotovljevim koktelima. Pucao je u nastavnicu povijesti i ubio zaštitara pucnjem u glavu. Potom je počeo pucati po školskim prijateljima. 

S obzirom na to da se kabinet povijesti nalazi u prizemlju škole, neki od učenika spasili su se na način da su skočili kroz prozor. Navodno da su i nastavnici zaključavali učionice kako bi zaštitili svoje učenike. Policiju je pozvao asistent iz povijesti. Vrlo brzo policija je došla na mjesto događaja i dječaka pronašla u školskom dvorištu. 

Još uvijek se ne zna točan motiv ovog nezapamćenoga zločina u Srbiji, ali, kako smo naveli, navodno je dijete dobilo jedinicu iz povijesti što je bilo okidač. Što je bilo iza toga, nitko ne zna. 

Dječak je, inače, odličan učenik i imao je sve petice. Njegovi ga prijatelji opisuju kao povučenoga i mirnoga dječaka koji, kažu, tako nešto nikada ne bi napravio. Dječak je šest godina išao u drugu smjenu, a ove je godine prebačen u suprotnu. Navodno su ga vršnjaci zadirkivali zbog mucanja te mu govorili da je štreber i gej. 

Pištolj je uzeo od oca koji je, kako je danas prenio ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić, uhićen. Vlada Srbije danas je donijela i odluku da se proglasi trodnevna žalost koja počinje od petka i trajat će do nedjelje. U međuvremenu, provodit će se i dalje istražne radnje kako bi se utvrdilo što se dogodilo i kako je došlo do ovoga zločina. 

Pucnjava u školi u Beogradu
1/55

Ranjeno je još šest učenika i jedan nastavnik. Jedna od učenica je kritično, hitno je operirana. Imala je teške ozljede mozga te se čeka kako će dalje ići njezin oporavak. 

Ispred škole veliki je broj novinarskih ekipa. Tu su i dalje jake policijske snage koje ne dozvoljavaju da se priđe školi. 

Milan Milošević istaknuo je kako oružje treba biti što dalje od djece. 

"Proširio se taj američki svijet i na nas. Način života, internet, mediji i sve. Te su nam informacije dolazile uglavnom sa Zapada", naveo je. 

Ključne riječi

Komentara 5

RI
rijalitigledatelj
17:13 03.05.2023.

Ostanite tamo.

LR
lokalpatriot Rijeka
19:14 03.05.2023.

Koliko maloumnih komentara. Potpuno je nevažno je li se to desilo u Srbiji, Hrvatskoj, Pakistanu...Djeca su djeca. Tuga i nesreća je jednaka. Sućut obiteljima.

DU
Deleted user
18:49 03.05.2023.

Pa naravno da su na licu mjesta kada je to njihov grad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije