Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnja se na terorizam

U Bruxellesu jedan policajac izboden do smrti, drugi u bolnici: 'Čuo sam pet ili šest hitaca, bilo je zastrašujuće'

Napad u Bruxellesu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
11.11.2022.
u 00:05

Belgijsko savezno tužiteljstvo priopćilo je da su dva policajca bila meta incidenta u blizini kolodvora Bruxelles North.

Policajac je nasmrt izboden u terorističkom napadu u blizini željezničke stanice u Bruxellesu. Belgijsko savezno tužiteljstvo priopćilo je da su dva policajca bila meta incidenta u blizini kolodvora Bruxelles North. Pravosudni dužnosnik rekao je za Associated Press da postoji "sumnja na teroristički napad"

Objašnjavajući što se dogodilo, policija je kazala da su dvojica policajaca bila u patroli na tom području prije nego što su napadnuti. Policija je rekla da je druga patrola stigla na mjesto događaja i "neutralizirala" napadača. Pogođen je u noge i trbuh prije nego što je odvezen u bolnicu.

Prema belgijskim medijima, muškarac je vikao "Allahu Akbar", no za to još nema službene potvrde. 

List Le Soir navodi da je smrtno stradali policajac izboden nožem u vrat te da je preminuo u bolnici, a drugi policajac je u bolnici.

Policija je ogradila područje, a hitna pomoć je na mjestu događaja.

Jedan svjedok, koji nije želio otkriti identitet, rekao je da je čuo "pet ili šest hitaca". "Izašao sam iz auta i vidio da čovjek leži na zemlji, bio je polumrtav, ali se još malo micao. Pokušao sam prići, ali mi je policija rekla da se maknem", rekao je. .

"Bilo je to stvarno zastrašujući prizor, jako sam se uplašio kad sam vidio svu ovu krv i tog čovjeka na zemlji". dodao je, piše Sky News.

Napad je komentirao i gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close. "Strašna drama večeras u Bruxellesu. Mi smo solidarni s policijskim snagama. Policija nas štiti, ali i ona mora biti zaštićena. Moje misli su s obiteljima i njihovim kolegama", napisao je na Twitteru. 

Pravosudni izvor rekao je novinskoj agenciji AFP da istražitelji tek trebaju prikupiti dokaze koji bi potkrijepili "sumnju" da je napad bio povezan s terorizmom.

U tvitu kojim je izrazio sućut obitelji i prijateljima poginulog policajca, belgijski premijer Alexander De Croo napisao je: "Naši policajci riskiraju svoje živote svaki dan kako bi osigurali sigurnost naših građana. Današnja drama to još jednom pokazuje. Iskreno se nadam da će njegov kolega u bolnici biti dobro", kazao je.

Komentara 51

DU
Deleted user
23:41 10.11.2022.

Hoćete li konačno shvatiti koga ste primili u Europu, uz pomoć zeleno lijevih faš... a potpomognutih sorošem?!

HR
Hrast
22:51 10.11.2022.

Jel' inžinjer? Skupo Europu koštaju ti visokoobrazovani, jako skupo. 🤦🏻‍♂️ Sućut obitelji.

VI
vidigal
23:20 10.11.2022.

Slobodno mozete pisat Muslimanski terorizam... Svi znamo da su to muje talibani bili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije