Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Nakon uhićenja optužila Bandića, sada tvrdi da nije bila sva svoja

Zagreb: Suđenje za aferu Agram na Županijskom sudu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
17.01.2022.
u 17:05

Koji je njezin iskaz točan, onaj koji je dala nakon uhićenja ili ovaj koji je dala na sudu, cijenit će na koncu sudsko vijeće prilikom donošenja nepravomoćne presude

Ideja da se zemljišta između Bramgrada i Grada Zagreba zamjena bila je isključivo gradonačelnikova. Rečenica je to koju je u policiji izgovorila Ines Bravić, kada je 2013. uhićena u sklopu afere Agram.

No devet godina kasnije, na  zagrebačkom Županijskom sudu gdje je danas iznijela svoju obranu kazala je nešto sasvim drugačije. Ustvrdila je za početak, da su je ispitivali policajci, koji kako je kazala, ništa nisu razumjeli.

- Jedan od inspektora je kazao da tu nema elemenata kaznenog djela te je čak negodovao one noći kad sam uhićena - kazala je Ines Bravić.

Dodala je potom da u noći uhićenja nije bila, kako je kazala, sva svoja.

- Tijekom tog ispitivanja bila sam u takvom stanju da sam  čak zaboravila neke funkcije koje su Gradu Zagrebu sasvim sigurno postojale. Sve sam radila po propisima, a tih je propisa bila jako puno. Nisam ja bila ta koja je Koraljki Rožanković Uremović dala nalog da se nastavi s realizacijom zamjene zemljišta s Bramgradom. A u toj zamjeni ionako nije bilo ništa nezakonito. Grad Zagreb dobio je uređeno zemljište u 4. zoni u zamjenu za neuređeno zemljište u 2. zoni koje je tom zamjenom pripalo tvrtki Bramgrad. Nikada u svom radu nisam sudjelovala u dogovorima kojima bi se pogodovalo Bramgradu i nisam napravila Gradu Zagrebu 20 milijuna kuna štete - branila se Ines Bravić.

Koji je njezin iskaz točan, onaj koji je dala nakon uhićenja ili ovaj koji je dala na sudu, cijenit će na koncu sudsko vijeće prilikom donošenja nepravomoćne presude. Na pitanja nije htjela odgovarati, a od sudskog vijeća je na kraju zatražila da je se oslobodi optužbi.

>> VIDEO Demograf Šterc o doseljavanju stranaca: Zamjena stanovništva u Hrvatskoj počela je prije dvije godine

Komentara 12

AG
agava
18:06 17.01.2022.

Dakle sud bi sada trebao utvrditi kada je dotična " nije bila sva svoja 2011 te ili 2022ge. Tu bi sudu trebali pomoči psihijatri.

Avatar hrvatska.desnica
hrvatska.desnica
17:21 17.01.2022.

Tko je prokleo i ukleo ovu zemlju????

VI
vice77
18:24 17.01.2022.

Sutstvo i politika moralne nakaze naseg drustva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije