Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koronavirus u hrvatskoj

Županije objavljuju nove podatke: U Virovitičko-podravskoj pozitivna svaka druga testirana osoba

koronavirus u Hrvatskoj
Foto: PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.11.2021.
u 14:18

Rončević je rekao da je Primorsko-goranska županija najbolja u Hrvatskoj u pogledu obuhvata stanovništva cijepljenjem

Posljednjih su dana u Hrvatskoj zabilježeni rekordno visoki brojevi novooboljelih od COVID-19. U posljednja 24 sata zabilježena su 1.242 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 29.265. Županijski stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke.

14:17 Istarska županija: 65 novooboljelih, preminula 1 osoba

Novih 65 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istarskoj županiji u protekla 24 sata, a u pulskoj bolnici umrla je 62-godišnja osoba pozitivna na covid-19 s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u ponedjeljak istarski Stožer civilne zaštite.  

Prvi je to ponedjeljak od početka pandemije u kojem su brojke novozaraženih u Istri dvoznamenkaste i tako visoke, a tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 216 uzoraka od kojih je 65 bilo pozitivno na covid-19. U međuvremenu od jučer se oporavilo 90 osoba, a u samoizolaciji ih je 1075.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju je 45 pacijenata, od kojih je 36 na Odjelu za infektologiju i devet u respiracijskom centru. Među pacijentima je i osmogodišnje dijete te jedna trudnica, koji nisu na respiratoru.  

13:35 Karlovačka županija: 12 novooboljelih, preminule 4 osobe

U posljednja 24 sata na području Karlovačke županije otkriveno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je sedam osoba s područja Karlovca, tri iz Duge Rese, te po jedna osoba iz Slunja i Žakanja, a umrle su četiri osobe. U izvješću Županijskog stožera Civilne zaštite od ponedjeljka, navodi se i da su u posljednja 24 sata na covid odjelu karlovačke Opće bolnice umrla dva muškarca (1946. i 1950. godište), a na covid odjelu Opće bolnice Ogulin umrli su žena (1931.) i muškarac (1948.).

Na covid odjelu karlovačke bolnice na liječenju su 53 osobe, a na covid odjelu Opće bolnice u Ogulinu liječi se 28 osoba. Na respiratore je priključeno devet zaraženih osoba. 

Što se škola tiče, Stožer je izvijestio da je u ponedjeljak u osnovnim školama zabilježeno 105 covid-19 pozitivnih učenika i 31 školski zaposlenik. U samoizolaciji su 392 učenika osnovnih škola i četiri školska zaposlenika, te 11 razrednih odjela. U srednjim školama 45 je učenika covid-pozitivno, kao i 14 školskih zaposlenika. U samoizolaciji su četiri razredna odjela, 176 učenika i osam školskih zaposlenika.

13:10 Splitsko-dalmatinska županija: 40 novooboljelih, preminule 3 osobe

U Splitsko-dalmatinsko županiji od ukupno 78 obrađenih testova potvrđeno 40 novozaraženih koronavirusom, a tri su osobe umrle, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split,  u protekla 24 sata umrle su tri osobe koje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.
Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (18),  tri iz Segeta, po dvije iz  Kaštela, Trogira i Podbablja, i po jedna iz Makarske, Omiša, Solina, Supetra, Trilja, Bola, Dugog Rata, Dugopolja, Okruga, Podstrane, Prološca, Šestanovca i Šolte.

Od ukupnog broja novooboljelih  22 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Na području županije 636 osoba je u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je 148 covid  pozitivnih osoba od kojih  34 na respiratoru, priopćeno je iz županijskog Stožera CZ.

13:09 Dubrovačko-neretvanska županija: 3 novooboljelih, preminule 2 osoba

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok su dvije osobe umrle, a oporavila se 51 osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite. Zaražene su dvije osobe muškog i jedna ženskog spola i svi su iz Dubrovnika. Preminule osobe su muškarci iz Dubrovnika rođeni 1934. i 1937. godine.

Od 51 oporavljenog 24 osobe su iz Dubrovnika, šest iz Stona, pet iz Župe dubrovačke, po četiri iz Metkovića i Vele Luke, tri iz Dubrovačkog Primorja, dvije iz Konavala i po jedna iz Blata, Korčule i Ploča.

U posljednja 24 sata obrađena su 82 uzorka, a od početka pandemije ukupno 157.793. U dubrovačkoj bolnici hospitalizirana je 61 osoba pozitivna na koronavirus. Šest pacijenata je na intenzivnoj skrbi, od kojih pet na respiratoru. U samoizolaciji je 1.912 osoba.

VIDEO Rusi masovno dolaze u Zagreb na cijepljenje, avioprijevoznici iz Moskve lete šest puta tjedno

12:30 Ličko-senjska županija: 75 novooboljelih, preminula 1 osoba

Na području Ličko-senjske županije utvrđeno je 75 novih osoba s koronavirusom, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom vikenda testirano je 208 osoba, od kojih je udio zaraženih bio 36 posto. Na Covid odjelu Opće bolnice u Gospiću preminula je ženska osoba (1934.) s područja Karlobaga, a na tom odjelu trenutno se liječi 26 pacijenata.

Među novozaraženim osobama 29 je s područja Gospića, 21 s područja Senja, po šest osoba s područja Novalje i Otočca, pet je osoba s područja Brinja, četiri su s područja Karlobaga, dvije s područja Perušića, te po jedna osoba s područja Plitvičkih jezera i Vrhovina.

Od 9. studenoga Dom zdravlja Gospić, uz dosadašnje cijepno mjesto i termin četvrtkom, uvodi i novi termin za cijepljenje, bez obveze prethodne najave, svakog utorka od 14 do 18 sati.

12:28 Krapinsko-zagorska županija: 11 novooboljelih, preminule 2 osobe

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se 103 osobe pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 1488, dok je u samoizolaciji 1326 ljudi. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana su 64 pacijenta, među kojima 13 na respiratoru.

12:12 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je dnevno izvješće koje možete pogledati ovdje

12:05 Šibensko-kninska županija: nema novih slučajeva zaraze, preminule 3 osobe

U Šibensko-kninskoj županiji u protekla su 24 sata umrle tri osobe, a nakon što je testirano 35 uzoraka na SARS-CoV-2 virus, covid-19 infekcija nije potvrđena ni kod jedne testirane osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Umrle su dvije žene (1939. i 1947. godište) i muškarac (1952. godište), koje su se liječili u kninskoj bolnici.

Trenutno je 896 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječe se 44 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, jedna osoba je na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a četiri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se 11 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1936 osoba.

12:04 Grad Zagreb: 557 novooboljelih

U Zagrebu je prema podacima HZJZ-a od covida-19 novooboljelo 557 osoba, a na Velesajmu je u nedjelju cijepljeno 1639 osoba, među kojima njih 1205 prvom dozom, navodi se u ponedjeljak u izvješću.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar obrađena su 1.294 uzorka, od kojih su 603 bila pozitivna. U Zagrebu je trenutno 7.655 aktivnih slučajeva. Među novozaraženima uspješno je kontaktirano 536 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 171 osobu.                                               

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je 10 korisnika. U Karanteni Grada Zagreba trenutno je devet osoba.

11:16 Primorsko-goranska županija: 10 novooboljelih, preminule 3 osobe

Primorsko-goranskoj županiji je u posljednja 24 sata potvrđena zaraza koronavirusom kod 10 novozaraženih osoba, u hitnoći su testirane 432 osobe, a umrle su tri osobe, izvijestio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 2,31 posto. Iz Rijeke i okolice je osmero novooboljelih, a dvoje je s crikveničkog područja. Radno aktivnoj populaciji pripada troje novooboljelih, dvije su mlađe osobe, a petero je starijih od 65 godina. Ozdravilo je 328 osoba pa je u županiji sada aktivno 3511 slučajeva covida-19. U riječkoj bolnici su smještene 123 oboljele osobe, a uz pomoć respiratora liječi se 18 osoba. Udjel hospitaliziranih osoba u ukupnom broju aktivnih slučajeva covida-19 u županiji je 3,5 posto.

Glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević rekao je na konferenciji za novinare u županijskoj upravi da je u posljednje vrijeme dosta visok udjel pozitivnih među testiranima, u prosjeku između 20 i 30 posto te da se epidemija dosta raširila među mladima do 18 godina. Dodao je da se, prema sadašnjim podacima, stvara dosta veliki bazen imunih osoba i što se tiče zaražavanja i što se tiče težih posljedica bolesti.

Rončević je rekao da je Primorsko-goranska županija najbolja u Hrvatskoj u pogledu obuhvata stanovništva cijepljenjem, da se cijepljenje ubrzava te da se sada u toj županiji cijepi oko 5000 ljudi na tjedan. Prvom dozom cijepljeno je 51,82 posto stanovnika županije, a odraslih osoba 60,76 posto. Završeno je cijepljenje dvjema dozama za 50,64 stanovnika županije, odnosno za 59,37 posto odraslih osoba u županiji.

FOTO Splićani pohrlili na cijepljenje: Od ranog jutra veliki red unatoč kiši

koronavirus u Hrvatskoj
1/6

10:37 Međimurska županija: 2 novooboljelih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirana su 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji. Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 379 osoba te je evidentirano 26 pozitivnih nalaza, što je 6,8% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 120 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 214. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 77 367 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 66 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 pacijenata, otpuštena su 2 pacijenta, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji, nema preminulih osoba.

10:24 Zagrebačka županija: 361 novooboljela osoba

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 8.11.2021. do 10:00 sati evidentirano je 41871 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 38591 osoba, a 76 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 3204 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljela je 361 osoba (gradovi – 22 Samobor, 32 Sveta Nedelja, 38  Zaprešić, 19 Jastrebarsko, 91 Velika Gorica, 12 Ivanić-Grad, 29 Dugo Selo, 12 Vrbovec, 18 Sveti Ivan Zelina, općine – 13 Brdovec, 10 Bistra, 5 Jakovlje, 3 Luka, 2 Marija Gorica, 2 Pušća, 2 Dubravica, 2 Klinča Sela, 2 Stupnik, 5 Orle, 4 Kravarsko, 2 Pokupsko, 4 Kloštar Ivanić, 4 Križ, 3 Brckovljani, 17 Rugvica, 7 Dubrava, 1 Preseka), a ozdravile su 244 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je za 3 cijela razreda i dio učenika 1 razrednog odjela.

10:21 Virovitičko-podravska županija: 104 novooboljelih, preminula jedna osoba

Svaka druga testirana osoba na području Virovitičko-podravske županije imala je koronavirus. Testiranih je bilo 207, pozitivnih 104, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Pozitivni na koronavirus dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (43), Slatina (19), Pitomača (11), Lukač (9), Suhopolje (5), Gradina (5), Orahovica (4), Čačinci (3), Nova Bukovica (1), Čađavica (1), Sopje (1), Mikleuš (1), Špišić Bukovica (1). 

Nažalost, jedna ženska osoba (1940. godište), uslijed infekcije COVIDOM-19 te brojnim komorbiditetima, je preminula. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 45 COVID-19 pacijenta od čega je šest osoba na respiratoru. U KBC-u Osijek je jedan pacijent, u respiracijskom centru.

Od početka epidemije koronavirusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazilo se je 7.277 osoba. Nažalost, 188 ljudi je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

09:58 Vukovarsko-srijemska županija: 1 novooboljela osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 1 nova pozitivna osoba na COVID-19, potvrđena PCR testiranjem (1 osoba iz Vukovara), nema preminulih osoba.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 16238, od kojih je 15399 izliječenih, a ukupno je preminulo 298 osoba. Trenutno je u županiji 67 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 69 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 103168. U samoizolaciji se na području županije nalazi se 749 osoba. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 21 je pozitivna osoba iz sustava zdravstva (2 liječnika, 14 med. sestara / tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 4 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva nalazi se 6 radnika (2 med. sestre/tehničara, 2 nezdravstvena radnika i 2 druga zdravstvena radnika).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 15 nastavnika i 139 učenika. U samoizolaciji se nalazi  11 nastavnika i 583 učenika.

09:48 Zadarska županija: 43 novooboljelih

Na području Zadarske županije 43 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(29), Benkovac(1), Obrovac(2), Novigrad(1), Pakoštane(1), Poličnik(1), Preko(1), Privlaka(1), Sali(1), Stankovci(1), Starigrad(1) i Sukošan(3).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 418 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1483 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 139 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 56 bolesnika od kojih je 5 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je 27 pacijenata oboljelih od koronavirusa. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

09:04 Koprivničko-križevačka županija: nema novih slučajeva zaraze, preminule 3 osobe

Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 848 slučaja.

Ozdravilo je 76 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 39 pacijenata. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1938., 1946., 1959. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 11718 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

VIDEO Veliki redovi na Velesajmu, građani pohrlili na cijepljenje

08:50 Varaždinska županija: 50 novooboljelih, preminule 2 osobe

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 200 osoba, a umrle su dvije osobe, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Od koronavirusa se oporavilo 125 osoba i broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji je 1177. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 131 pacijent, od kojih je devet u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

Ovaj tjedan Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije organizira cijepljenje u tri termina u dvorani u podrumu kirurgije Općoj bolnici Varaždin. Cijepljenje cjepivima Moderna, Janssen - Johnson & Johnson i Pfizer provodit će se u utorak od 8 do 13 sati, a u srijedu i četvrtak od 13 do 18 sati.

08:35 Bjelovarsko-bilogorska županija: 7 novooboljelih, preminule 3 osoba

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 7 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Ispostavi Čazma Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije zabilježena su 4 nova slučaja zaraze koronavirusom, u Ispostavi Garešnica evidentirane su 2 novozaražene osobe, u Ispostavi Bjelovar jedna je novooboljela osoba.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 48 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih 8 na respiratoru. Na opservaciji su 2 pacijenta. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 664 osobe. U posljednja 24 sata preminule su tri osobe s koronavirusom.

08:25 Prema neslužbenim podacima, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata evidentirano 1242 novih pozitivnih na koronavirus, doznaje HRT

08:12 Sisačko-moslavačka županija: 50 novooboljelih

U Sisačko-moslavačkoj županiji je u protekla 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću, gotovo svi novozaraženi su s područja Moslavine. Čak polovica, njih 25, je iz Popovače, 18 ih je iz Kutine, pet je osoba iz Lipovljana te dvije osobe s područja grada Novske. U izradi je još nekoliko nalaza pa će se točan broj novozaraženih znati tijekom dana. 

U izvješću se, i ovom prilikom, stanovnici županije pozivaju na odgovornost, te primjenu epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se spriječilo daljnje širenje zarazne bolesti COVID-19.

08:08 Požeško-slavonska županija: 5 novooboljelih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 642 slučaja zaraze koronavirusom, 14 osoba je hospitalizirano, 628 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 524 osoba, a ukupno je testirano 68313 osoba. Na posljednjem testiranju obrađen je 31 uzorak, od kojih je 5 pozitivnih. 

VIDEO Velika Britanija prva odobrila lijek protiv COVID-19 molnupiravir: 'Danas je povijesni dan za našu zemlju'

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar Vakserčina
Vakserčina
08:42 08.11.2021.

Pošto stožer ima diktatorske ovlasti zašto ne bi sve radne dane proglasili Nedjeljama. Kovid očito ne radi taj dan.

ZM
Zmaj2
08:53 08.11.2021.

Je da puta 15

VI
vidum
10:30 08.11.2021.

Šteta što svaki dan nije ponediljak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije