Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što nas očekuje?

Nakon kiše i snijega nova promjena: Temperature će biti znatno drukčije nego ovaj tjedan

Snijeg zabijelio Zagreb
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/4
07.12.2023.
u 20:24

Početak idućeg tjedna trebao bi biti suh uz oblačno vrijeme, a tijekom srijede i četvrtka moguće su oborine

Petak će diljem zemlje biti uglavnom suh i sunčaniji, a  prema večeri će u najzapadnijim područjima doći do porasta naoblake te je moguća i koja kap kiše. Slabe oborine moguće su u subotu na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, očekuje se kiša na sjevernom Jadranu, dok će u unutrašnjosti padati nešto između kiše i snijega. Nedjelja donosi uglavnom kišu koja će obilnija biti duž Jadrana i u područjima uz Jadran, dok se u gorju očekuje snijeg. S nestabilnim vremenom ući ćemo i u novi tjedan, piše N1.

Prema metogramu za idućih nekoliko dana, početak idućeg tjedna trebao bi suh uz oblačno vrijeme, a temperatura će se u Zagrebu kretati između 0 i 7 Celzijevih stupnjeva. S utorkom dolazi poboljšanje vremena i više temperature, dok se u srijedu očekuje visokih 12 Celzijevih stupnjeva uz oborine. U četvrtak će dnevna temperatura biti između 10 i 3 stupnja, a već će u petak početi polako padati, no zato dolazi sunčano vrijeme.

Foto: DHMZ

Prema vremenskoj prognozi DHMZ-a, na Jadranu se idući tjedan također očekuje zatopljenje, a dnevne temperature penjat će se i do 16 Celzijevih stupnjeva. Za razliku od kopna, ponedjeljak i utorak bit će vedri uz povremenu naoblaku, a oborine se očekuju u četvrtak. Slično će biti i na istoku Hrvatske gdje se oborine očekuju u noći sa srijede na četvrtak. U Gorskom kotaru u četvrtak je moguća susnježica, dok će u Lici padati slabija kiša.

VIDEO Snijeg u Zagrebu 

 

Komentara 3

EZ
ezer
21:02 07.12.2023.

Nisam se još oporavio od snježnog nevremena već nam dolaze proljetne temperature i sušno vrijeme.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:29 08.12.2023.

"Sve to je dio utjecaja El Niña na ovakve vremenske prilike. Trenutačno nema naznaka da bi nas mogla zahvatiti sibirska ciklona."

Avatar KalebJosua
KalebJosua
06:06 08.12.2023.

trebao bi biti, biti, biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije