Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Nakon prosvjeda zbog ubojstva Breonne Taylor ranjena dva policajca

Prosvjedi su organizirani i u drugim američkim gradovima, a uhićenja prosvjednika bilo je i u Atlanti. Prosvjednici su i na ulicama New Yorka.
24. rujna 2020. u 07:20 5 komentara 447 prikaza
U prosvjedima zbog odluke suda o ubojstvu Breonne Taylor ranjeno dvoje policajaca
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Dvojica policajaca ranjena su iz vatrenog oružja u Louisvilleu, najvećem gradu američke savezne države Kentucky, tijekom prosvjeda koji su u srijedu započeli nakon što je objavljeno da nijedan od trojice osumnjičenih policajaca neće biti optužen za ubojstvo Afroamerikanke Breonne Taylor.

Računalo Novi način učenja 5 stvari koje trebate znati prije kupovine laptopa za novu školsku godinu

Vijest je objavio vršitelj dužnosti šefa policije u Louisvilleu Robert Schroeder u kratkom obraćanju medijima.

"Vrlo sam zabrinut za sigurnost naših djelatnika. Dvojica policajaca su ranjena i vrlo je ozbiljno. Radi se o opasnom stanju. Sigurnost naših djelatnika i zajednice kojoj služimo su od najveće važnosti", izjavio je Schroeder.

U prosvjedima zbog odluke suda o ubojstvu Breonne Taylor ranjeno dvoje policajaca
1 / 5
U prosvjedima zbog odluke suda o ubojstvu Breonne Taylor ranjeno dvoje policajaca

Američki CNN je izvijestio da je jedan policajac završio na operaciji, ali da su obojica u stabilnom stanju te da im život nije ugrožen.

Robert Schroeder je objavio da je uhićen jedan osumnjičenik.

Ilustracija ŠTO JE MLADIĆ RADIO Kamera snimila bizarnu situaciju u automobilu: 'U karijeri nisam vidio ništa slično ovome'

CNN je objavio da je većina ljudi došla mirno prosvjedovati te da su sukobi izbili kad su policijske snage prekinule put skupini prosvjednika.

Policijski narednik Lamont Washington je izjavio da je u Louisvilleu uhićeno najviše 46 prosvjednika.

Prosvjedi su organizirani i u drugim američkim gradovima, a uhićenja prosvjednika bilo je i u Atlanti. Prosvjednici su i na ulicama New Yorka.

KORUPCIJA U RH
U Otvorenom zaiskrilo između Grmoje i Keruma: Ma kome si ti platio gulaš u životu?
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • sisavac:

    i inače je uobičajeno i normalno na mirne prosvjede nositi oružje... baš je fina ta amerika. i da, trump je kriv za ovo. crni policajac likvidira crnog kriminalca, eto napada na afrozajednicu... nekako ljudima ne sjedaju činjenice, naginju u iskrivljenu ... prikaži još! stvarnost. nema većih rasista od crnih. takvo stanje duha i mentaliteta se ne može pravdati ropstvom, to je ipak ukinuto prije 150 godina. ja bih volio ravnopravnost među rasama u sportu, nba, nfl, recimo.. pa atletika. ne može jedna diskriminacija biti prihvatljiva, a druga ne. ni jedna nije dobra.

  • Vlaskoulicanec:

    Njezin bivši dečko je diler sa drogom. Iako nisu više zajedno, on i dalje koristi njen stan kao adresu za dilanje. Na osovu toga policija ima sudski nalog za pretres stana. Njen novi dečko pri dolasku policije puca na njih ... prikaži još! i policajci pucaju natrag. I pogode nju... Kao prvo: tko se svjesno upušta sa kriminalcima, isti je. Kao drugo: kaj se ima pucati na policiju ako si nevin. I kao treće: jedan krimos manje na svijetu...

  • jfk:

    SAD je na rubu anarhije i građanskog rata, svako 100ta ovakva vijest dolazi do nas, velik broj policajaca je već ubijen. Nema to veze s demokratima i republikancima.