Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispod nule!

Nakon kiše slijedi vikend sa snijegom i niskim temperaturama

Snijeg na Plitvicama
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
29.01.2018.
u 11:07

Uz hladniju frontu, u petak će se povećati vjerojatnost za snijeg, osobito u gorju. Snijega bi moglo biti i u većem dijelu unutrašnjosti.

Danas će u nizinama i unutrašnjosti biti magle, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana i niskih oblaka uz moguću rosulju. Drugdje će prevladavati sunčano, a poslijepodne se u nizinama očekuje barem djelomice sunčano, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Vjetar uglavnom slab jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom će biti između 9 i 14 stupnjeva Celzijevih, a u krajevima s dugotrajnom maglom niža.

Sutra će na Jadranu biti umjereno do pretežno oblačno, osobito na sjevernom dijelu, uz mjestimice rosulju ili slabu kišu te moguće maglu. U unutrašnjosti pretežno sunčano, u noći i ujutro mjestimice s maglom, a danju s umjerenom naoblakom. Vjetar uglavnom slab, u Slavoniji i Dalmaciji do umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura većinom od -2 do 3, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna između 9 i 14 stupnjeva.

Snijeg na Plitvicama
1/17

U srijedu se očekuje porast naoblake, uz kišu uglavnom u gorju, a u četvrtak će se proširiti na cijelu unutrašnjost.

Potom slijedi zahladnjenje, najavljuje DHMZ jer će se uz hladniju frontu povećati vjerojatnosti za snijeg, osobito u gorju. Snijega bi moglo biti u većini unutrašnjosti Hrvatske.

Za vikend će zasjati sunce, no temperature će se spustiti. U Slavoniji bi ujutro temperatura mogla pasti do -8 stupnjeva, a u Lici i Gorskom Kotaru do -10, dok se u Zagrebu najavljuje minus 6 stupnjeva. Dnevne će se temperature biti ipak više, u unutrašnjosti će se kretati oko 5 stupnjeva.

Foto: DHMZ

Komentara 9

DU
Deleted user
12:33 29.01.2018.

Nemožete za jedan dan pogoditi prognozu kamoli za 5 dana

LI
liliZG
11:25 29.01.2018.

čekaj, kaj nisu te već jednom rekli pa nas oprala južina?

DU
Deleted user
07:26 30.01.2018.

Ako ovo nije Vakula rek'o nista nevjerujem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije