Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nakon iPhonea George Hotz razvalio i dosad neprobojni playstation 3

Hotz
Flickr-MAK
27.01.2010.
u 16:15

George Hotz vjeruje da stvari koje je platio, a proizvođač im je namjerno prikratio neko dobro svojstvo, svatko ima pravo dovesti svrsi koju im namijeni.

Samo je pet tjedana trebalo 20-godišnjem Georgeu Hotzu od najave da će “napasti” Sonyjevu igraću konzolu playstation 3 da objavi kako mu je to i uspjelo. Počeo je razmontiranjem hardvera i proučavanjem svake pojedinosti u konstrukciji igraće konzole koju mnogi kupuju samo zato što je Sony prodaje ispod cijene, a tek je usput izvrstan reproduktor Blu-raya. Dosad se ta platforma smatrala najtvrđim orahom za one koji su je htjeli prenamijeniti da je poslušna vlasniku, a ne proizvođaču. Na PS3 bilo je nemoguće instalirati vlastiti program, a nedajbože i piratiziranu igru.

George Hotz sada razrađuje metodu kako da dosad najzaštićeniju elektroničku igračku “otključaju” i obični smrtnici.

– Ne mirim se s proizvođačima koji u nečemu namjerno onesposobe napravu koju sam platio. Imam pravo uređaju takvu sposobnost vratiti i to znanje podijeliti s drugima. Da na konzolu stavim programe koje želim ili za nju sam programiram – objašnjava za BBC zašto baca u očaj cijelu industriju koja puno troši na zaštitu. Hotz je od početka uspijevao otključati sve što je Apple postavio kao zaštitu iPhonea.

Nedavno je diplomirao biotehnologiju na Prirodoslovnom fakultetu Tehnološkog instituta Rochester. Tom je prilikom izjavio da mu je glavni san - hakirati ljudski mozak.

Komentara 6

PJ
pjurkovi
19:23 27.01.2010.

Jos jedan pametnjaković, i VAUU cilj mu je ni manje ni više nego hakirati ljudski mozak. Nažalost trenutno se svaka hardversko softverska zaštita može probiti.

AG
Agramer198
16:34 27.01.2010.

...a onda je svizac zamotao čokoladu u omot...

ZA
Zagrebas
10:26 28.01.2010.

Zakon, cega sve kod nas ima :D Ova dva komentara dolje su odlican razlog zasto ne ulagati u tehnologiju kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije