Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjera poslovanja

Nakon inspekcije u bolnici Srebrnjak i financijska policija

nogalo
Arhiva VL
04.06.2010.
u 17:56

Sklapao je i ugovore s prevoditeljima, zapošljavao bez odobrenja Ministarstva... Navodno je izravnu pogodbu s nekim tvrtkama ravnatelj Nogalo obrazložio dobrom višegodišnjom suradnjom.

Ravnatelj Specijalne bolnice za djecu Srebrnjak u Zagrebu dr. Boro Nogalo među najžešćim je protivnicima Milinovićeva projekta spajanja zagrebačkih bolnica, prema kojem se Srebrnjak pripaja KB-u “Sveti Duh”.

Istodobno u zdravstvenim su krugovima sve glasnije priče i o pozadini. Naime, bolnica na Srebrnjaku u redovitoj je kontroli poslovanja “pala” na inspekcijskom ispitu pa, poslije inspekcijskog nalaza, u bolnicu već na početku sljedećega tjedna ulazi i financijska policija. Inspekcija Ministarstva zdravstva i HZZO-a ustanovila je da je ravnatelj bolnice zaobilazio javne natječaje i da je izravnom pogodbom od privatnih tvrtki kupovao lijekove i velik dio medicinskog potrošnog materijala, a tako je sklopio i ugovor s tvrtkom za pranje bolničkoga rublja.

Sklapao je i ugovore s prevoditeljima, zapošljavao bez odobrenja Ministarstva... Navodno je izravnu pogodbu s nekim tvrtkama ravnatelj Nogalo obrazložio dobrom višegodišnjom suradnjom. Ministar zdravstva Darko Milinović potvrdio nam je da u ponedjeljak u bolnicu na dodatnu provjeru poslovanja dolazi inspekcija uz pomoć financijske policije te dodao:

– Bolnica je posljednjih nekoliko mjeseci nagomilala dug od 11 milijuna kuna, uz proračun od 2,6 milijuna, a da do Nove godine zapravo nije imala dospjeloga duga! Ako se to pokaže točnim, smijenit ću ravnatelja Nogala koristeći se svojim zakonskim ovlastima.

Očito je da ravnatelj pokušava preko leđa pacijenata izvršiti pritisak na Ministarstvo i nastoji se prikazati žrtvom. A u posljednjih nekoliko mjeseci, na desetak sastanaka u Ministarstvu, bio je upozoren da u bolnicu nezakonito uvodi neke djelatnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije