Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon dana šutnje Škoro otkrio zašto je otišao i tko mu podmeće

Predao sam Državnom uredu za reviziju prijedlog za provođenje revizije, a 2. kolovoza Poreznoj upravi da provede porezni nadzor nad strankom, rekao je Škoro.
05. kolovoza 2021. u 20:05 49 komentara 50621 prikaza

Turbulentno je u Domovinskom pokretu nakon neopozive ostavke Miroslava Škore, koji se 20. srpnja iznenada povukao s mjesta predsjednika stranke te šokirao i stranačko vodstvo i članstvo. Već više od dva tjedna nagađa se o razlozima njegove ostavke, licitira se s njegovim nasljednicima, a posljednjih dana u medije je iscurila priča kako je bio prisiljen odstupiti zbog navodno nekontroliranog trošenja stranačkog novca i nepriličnog odnosa sa svojom 25-godišnjom asistenticom Nikolinom Brajković. Prema toj priči, koju nitko nije službeno potvrdio, ona je potrošila veću svotu novca koristeći se stranačkom kreditnom karticom, a on je njoj na račun stranke kupovao skupe darove. S tim kompromitirajućim informacijama navodno ga je suočio njegov zamjenik Mario Radić, koji je u međuvremenu postao v.d. predsjednika stranke. Uza sve to, plasirana je neugodna informacija da je Škoro stranci naplatio 5200, a isporučio samo 1200 butelja svoga vina.

Zagreb: Predstavnici Domovinskog pokreta predali su kandidacijske liste NAKON 15 DANA Oglasio se Škoro: 'Danas slavimo, a sutra i ja ulazim u ring'

Gospodine Škoro, ispada da ostavku niste podnijeli kako biste otvorili prostor svom nasljedniku, nego da ste se povukli zbog žene i novca?

Nadam se da ljudi koji su to objavili imaju dokumente jer sve što je izgovoreno morat će obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i na sudu.

Znači li to da spremate tužbe?

To znači da sam 29. srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić. Već sam prije upozoravao na nedostatke i nepravilnosti u organizaciji i materijalno-financijskom poslovanju stranke, ali kako se ništa nije poduzimalo, sada tražim da se utvrdi je li to funkcioniralo prema propisima. Osim toga, predao sam Državnom uredu za reviziju prijedlog za provođenje revizije, a 2. kolovoza Poreznoj upravi da provede porezni nadzor nad strankom.

Cijeli intervju pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista.

 | Autor :

Isprobajte
Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
Arena Centar
Spoj umjetnosti, ekologije i robotike
Zemlja čudesa unutar, i izvan, trgovačkog centra na ulazu u Zagreb
 • yumamic:

  Čekaj malo, u kampanji je rekao da će zbog malverzacija i mutnih igara prijaviti Tomaševića i "Možemo" državnom odjetništvu, a ne Domovinski Pokret.

 • Avatar southman
  southman:

  Koja skupina najobičnijih zgubidana.

 • zagabria11:

  Škoro šta je to trebi trebalo. Mogao si pjevat dalje a ovako jedan drugoga provlačite po blatu a korist nikakva. Reputacija trajno narušena