Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernji na sajmu

Ekskluzivno iz Ženeve: Pogledajte najveće svjetske autopremijere

Ženeva
Foto: Bojan Arežina
1/34
04.03.2014.
u 11:18

Toyota Aygo, Alfa Romeo 4C Targa i Jeep Renegade samo su neki od automobila koji svjetsku premijeru imaju u Ženevi

Osamdeset četvrto izdanje Geneva Motor Showa, jednog od najvećih salona automobila na svijetu, danas je otvoreno za novinare.

Niz automobila upravo u Ženevi ima svjetsku premijeru. Među njima su trolist Toyota Aygo/Citroën C1/Peugeot 108, Alfa Romeo 4C Targa, Citroën C4 Cactus... Mercedes je predstavio novu S-klasu Coupe i GLA, a Peugeot osim 108-ice i karavansku verziju modela 308.

Veliko zanimanje izazvala je treća generacija Renault Twinga, koja se od prijašnjih koncepcijski dosta razlikuje – motor mu je smješten straga, ima pogon na stražnje kotače, pa čak i petera vrata.

Dok Renault predstavlja auto sa stražnjim pogonom, BMW ide u suprotnom smjeru. U Ženevi je predstavljena Serija 2 Active Tourer, BMW-ov pri jednovolumen i auto s prednjim pogonom, a za vanjski je izgled zaslužan Domagoj Đukec, dizajner hrvatskog podrijetla. BMW je predstavio i Seriju 4 Gran Coupe s petera vrata.

Foto: Bojan Arežina

Jeep je predstavio novi "baby" crossover, Renegade. Iako malih dimenzija, zanimljiv dizajn s pomalo retro detaljima kao što su prednja maska i prozorčići na prednjim vratima podsjeća na starije Jeepove i ostavlja dojam robusnosti.

Velik broj ljudi privuklo je i otkrivanje Qoros 3 Hatcha, novog modela marke čiji je prvijenac 3 Sedan prvi automobil razvijen u Kini, koji je na sudarnim testovima Euro NCAP-a osvojio pet zvjezdica.

Hit Audijeva štanda je nova, treća generacija TT-a, koja nije radikalno drugačija od dosadašnjih modela. Osim TT-a Auti je premijerno predstavio i S1 te kabrioletski S3.

>> Mercedes pokazao novu S-klasu coupe

>> Peugeot 308 europski je auto godine

>> Nove slike dinamičnog češkog peterovratnog coupea

Komentara 2

BJ
bjakus
16:18 04.03.2014.

da

Avatar Pacov
Pacov
16:05 04.03.2014.

jest da je ovo najbolji oblik ove Škode ali pre brutalno izgleda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije