Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Najtraženiji terorist iz BiH pobjegao iz Sirije u Libiju?

Na Interpolovoj crvenoj potjernici nalazi se 25 bosanskohercegovačkih državljanja zbog pridruživanja ISIL-u i terorističkim organizacijama u Siriji i Iraku.
06. ožujka 2019. u 11:46 9 komentara 1011 prikaza
Sirija
Foto: Reuters/Pixsell

Sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovine dobile su informaciju kako je Nusret Imamović, nekadašnji vođa zajednice radikalnih islamista u BiH, koji se borio u redovima terorističkih organizacija u Siriji, pobjegao s tog područja i trenutačno se skriva u Libiji, tvrdi u srijedu sarajevski "Dnevni avaz".

Milorad Dodik Milorad Dodik: 'BiH je na putu samouništenja zbog svoje nefunkcionalnosti'

Pozivajući se na neimenovane izvore iz sigurnosnih službi, list navodi kako je Imamović uspio stići u Libiju početkom veljače, a zajedno s njim u tu su zemlju prebjegli i članovi njegove obitelji odnosno supruga i troje djece.

Imamović je bio vođa zajednice radikalnih islamista-selefija, čije je sjedište bilo u selu Gornja Maoča kod Brčkog. U Siriju je otišao 2013. godine i tamo se pridružio skupini pod nazivom Fronta Al-Nusra, jednoj od terorističkih organizacija koja je uz Islamsku državu (IS) ratovala za uspostavu kalifata na području Sirije i Iraka.

Uz Imamovića su navodno u Libiju stigli i drugi pripadnici Al-Nusre koji su mu ujedno tjelesni čuvari.

ISIL POVRATAK DŽIHADISTA ISIL ne prestaje biti prijetnja ni s krajem Islamske države

Imamović je prije bijega u Libiju uglavnom boravio u sirijskom gradu Azazu, koji je bio uporište islamističkih terorista, a njih su tamo porazile ruske snage.

Na Interpolovoj crvenoj potjernici i dalje se nalazi skoro 25 bosanskohercegovačkih državljana zbog pridruživanja ISIL-u i terorističkim organizacijama u Siriji i Iraku.

bošnjaci ogorčeni zbog trase “Autocesta Sarajevo – Beograd ne smije zaobići Goražde i Sandžak”

Ime Nusreta Imamovića je već godinama na Interpolovim crvenim tjeralicama. Policije diljem svijeta tragaju za njim zbog povezanosti s terorizmom, a zajedno s Imamovićevima na popisima traženih je još najmanje 25 državljana BiH koji su se odlučili pridružiti teroristima u Siriji i Iraku.

Interpol tako već tri godine traga za Ramom Grahovićem, Ibrom Ćufurovićem, Edinom Pečenkovićem, Jasminom Keserovićem, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem, Saudijcem s putovnicom BiH Ahmedom Zuharijem, Amirom Džinićem, Hamzom Labidijem, Edinom Alijevom, Samidom Cicvarom, Naserom Arnautom, Adnanom Hodžićem i Edinom Muftićem.

Konferencija Hrvatska kakvu trebamo - panel rasprava na temu javnog imidža i međunarodnog pozicioniranja

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • golub Vaso:

    with little help USA

  • sambo:

    Prem pisanju nekih portala, džihadisti su se pojavili na granici sa Alžirom, e sad na koji način su "teleportirani" tamo trebalo bi pitati one "koji ih drže u okruženju"...

  • ibiza:

    to je sve ista bagra...