Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševljenje u Dassaultu

'Najnoviji uspjeh u natjecanju između europskih i američkih zrakoplova potvrđuje superiornost Rafalea'

Rafale
Stefanos Kouratzis/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.05.2021.
u 14:39

Ovaj francuski proizvođač do sada je proizveo čak 10.000 vojnih i civilnih zrakoplova

Dassault Aviation i njezini partneri oduševljeni su izborom Hrvatske kao prvog korisnika zrakoplova Dassault i petog kupca Rafalea u svijetu (Egipat, Indija, Katar, Grčka), te zahvaljuju hrvatskim vlastima na povjerenju. Pohvaljuju rad koji je obavio francuski tim u okviru poziva za dostavu ponuda i aktivno podržavaju francuske vlasti u finaliziranju potpisivanja ovog ugovora.

"Ovaj najnoviji uspjeh u natjecanju između europskih i američkih zrakoplova potvrđuje tehnološku i operativnu superiornost Rafalea, najnovije generacije, višestruko dokazanih borbenih lovaca. Također jača položaj Rafalea u Europskim zračnim snagama, dajući aktivan doprinos europskoj obrambenoj suverenosti", kažu u Dassaultu.

Ovaj francuski proizvođač do sada je proizveo čak 10.000 vojnih i civilnih zrakoplova, od toga 2500 "Falcona", poslovnih zrakoplova. Osim toga, Dassault proizvodi i vojne bespilotne letjelice i svemirske sustave. Dassault Aviation je u 2020. prijavio prihode od 5,5 milijardi eura. Tvrtka ima 12.440 zaposlenih.

>> VIDEO Čudesni Francuz gotovo je nevidljiv i 'razgovara' s pilotom

Komentara 14

Avatar Israeli
Israeli
21:24 31.05.2021.

Radilo se o Francuskim raketama Roland 3 koje nisu bas nesto i slabo se prodaju van Francuske.

PL
posten_lopov
08:04 31.05.2021.

Ameri su hrvatskoj u obliku vojne pomoci poklonili preko 6 milijardi , a francuzi nista. Hrvatska kupuje francuske avione, a od amera ce dobit mandalo kao vojnu pomoc.

VA
vadis1
16:03 30.05.2021.

Dobro je sto Hrvatska kupuje avione Rafale, ali bi bilo bolje da su se odlucili za F16, radi strateskog partnerstva sa Amerikom. Amerika nam je puno pomogla i pomade, to je svjetska velesila. Francuska nam nikad nista pomogla, ona je samo regionalna sila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije