Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jaka oluja

Najmanje 43 mrtvih u klizištu u Venezueli, više od 50 nestalih

Devastating floods following heavy rain, in Las Tejerias
Foto: LEONARDO FERNANDEZ VILORIA/REUTE
1/2
12.10.2022.
u 08:05

Obilne kiše koje je donijela oluja Julia, koja je tijekom vikenda pogodila Nikaragvu kao uragan, prouzročile su izlijevanje nekoliko rijeka

Najmanje 43 osobe poginule su u velikom klizištu u sjevernoj Venezueli, a više od 50 se smatra nestalima, izjavila je u utorak potpredsjednica Delcy Rodríguez.

Venezuelski predsjednik Nicolás Maduro rekao je u međuvremenu da će se nastaviti potraga za preživjelima nakon klizišta u subotu u gradiću Las Tejeríasu, nekih 50 kilometara jugozapadno od Caracasa, obećavši da će njegova vlada "ponovno izgraditi ovu prekrasnu regiju".

Uništeno je više od 300 kuća, a stotine su oštećene.

Obilne kiše koje je donijela oluja Julia, koja je tijekom vikenda pogodila Nikaragvu kao uragan, prouzročile su izlijevanje nekoliko rijeka, rekla je Rodríguez, a prenijela je venezuelska televizijska postajaTelesur. Tropska oluja Julia izazvala je klizišta i poplave u Srednjoj Americi, usmrtivši najmanje 25 ljudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije