Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U narodnoj nošnji

Najljepša Slavonka je Sara Bošnjaković iz Nijemaca

Sara Bošnjaković najljepša Slavonka
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/4
23.02.2014.
u 19:37

Ovogodišnja pobjednica Sara Bošnjaković iz Nijemaca, rođena je 1997. i članica je KUD-a pri DVD-u Nijemci.

Na 24. večeri Privlačice "Zimsku šokački divani" što su održani sinoć u prepunoj dvorani "Barun Trenk" u Vinkovcima, po 19. put je birana i najljepša Slavonka u narodnoj nošnji svoga mjesta. Od 12 ljepotica koje krase ovogodišnji kalendar u izdanju Slavonske naklade Privlačica, publika, koja je glasovanjem donosila konačni sud, najljepšom Slavonkom za 2014. proglasila je Saru Bošnjaković iz Nijemaca, prva pratilja je Tena Filipović iz Nuštra, a druga pratilja je Zrinka Katić iz Tovarnika.

Ovogodišnja pobjednica Sara Bošnjaković iz Nijemaca, rođena je 1997. i članica je KUD-a pri DVD-u Nijemci. Sara je bila obučena nošnju koju je izradila prabaka Marica i nošnja je stara 15 godina. Na glavi je imala djevojačku pletenicu "kendiš" koji je načinjen od vlastite kose. Ukrašena je cvijećem i zelenilom, a u ušima nosi male dukatiće "ušnjake. Oplečak je imala od usniva ukrašen bijelim zlatovezom i šlingom. Nosila je dvoje skute i unterok, a gornji skuti su od usniva ukrašeni bijelim zlatom i šljokama. Tamno plava marama završava pranđama, a kao i opreg ukrašena je bijelim zlatom - predstavila je slavonsku ljepoticu, voditeljica programa Biljana Pavlović.

Novinari su za miss fotogeničnosti proglasili Nives Vinčazović iz Sibinja, miss simpatičnosti Đurđicu Gašparović iz Štitara, a Marija Stanić iz Klakara je najgizdavije i najponosnije nosila nošnju svoga mjesta. Zanimljivost "Zimskih šokačkih divana" je što posjetitelji, ako žele, sami donose od kuće hranu i piće koje će blagovati pa je posebni prosudbeni sud ocjenjivao čiji je stol bio najljepše i najbogatije uređen. Najljepše uređenim gastro-stolom proglašen onaj obitelji Bardak iz Kupine. Uz 12 ljepotica u narodnim nošnjama, u bogatom programu su nastupili tamburaški sastav Šil dil daj, Stjepan Jeršek Štef te Kata i Domagoj Šimunić iz Nuštra koji su pokazali umijeće "kandžijanja", šokačke vještine "pucanja" kandžijom što se u obitelji Šimunić prenosi već na treću generaciju.

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Komentara 1

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
22:37 23.02.2014.

Bravo mala, a ne ona spodoba koja se slika u Egipatskoj nosnji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije